TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 19

A.Anušauskas: būsime pirmieji pasaulyje įsigiję „Switchblade“ dronų

Lietuva artimiausiu metu pasirašys sutartį dėl naujų kovinių dronų iš JAV įsigijimo, pirmadienį pranešė krašto apsaugos ministras.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Taip, artimiausiomis dienomis bus dar viena sutartis sudaryta su gamintoju, šiuo atveju Switchblade 600. Tai yra koviniai dronai, 40 kilometrų koviniu atstumu veikiantys, ir mes būsime pirmoji šalis pasaulyje (be JAV – BNS), kuri juos įsigys kitais metais“, – interviu LRT teigė Arvydas Anušauskas.

Lietuva praėjusią savaitę pasirašė 495 mln. dolerių sutartį su Jungtinėmis Valstijomis (JAV) dėl HIMARS sistemų įsigijimo.

Preliminari sutarties vertė – apie 495 mln. JAV dolerių. Sutartį įgyvendins JAV įmonė „Lockheed Martin“. Perkama artilerijos raketų sistema yra suderinama su kitomis Lietuvos kariuomenės naudojamomis technologijomis, todėl ją bus lengviau integruoti į esamus gynybos planus ir taip didinti atgrasymą.

Komentuodamas pirmadienį prasidėjusį Rusijos prezidento vizitą į Baltarusiją, A.Anušauskas teigė, jog nors saugumo situacija regione nėra pasikeitusi, grėsmės yra neišnykusios.

„Šiuo metu saugumo situacija Lietuvoje ir visame mūsų regione nėra pasikeitusi – kokia ji buvo prasidėjus karui (prieš Ukrainą – BNS), tokia ji ir yra (...). Šiuo metu konvencinio puolimo grėsmės prieš NATO valstybes nėra“, – sakė ministras.

„Nepaisant Rusijos patirtų nuostolių, dalį pajėgumų ji atstatė: ir Kaliningrado srityje. Taip, Baltarusijoje tos pajėgos yra mažesnės, negu buvo karo pradžioje, tačiau jau pora mėnesių jos vėl atsirado Baltarusijoje“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius