-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 03

A.Anušauskas ragina izoliuoti Iraną dėl pagalbos Rusijai atakuojant Ukrainą

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ragina tarptautinę bendruomenę izoliuoti Iraną dėl jo pagalbos Rusijai puolant Ukrainą.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Reikia greta tų sankcijų, kurios taikomos Iranui, pridėti tokias sankcijas, kurios šią netiesioginę karo dalyvę eliminuotų“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras.

Pasak jo, Iranas savo karinėmis technologijomis ir ginklais „prisidėjo prie Ukrainos kritinės infrastruktūros naikinimo“.

„Tokių faktų pakanka, kad Iranas būtų – kaip savo laiku jau buvo dėl branduolinės programos – izoliuotas nuo tarptautinės bendruomenės“, – teigė A.Anušauskas.

Kyjivas ir Vakarų sąjungininkai ne kartą kaltino Maskvą, kad pastarosiomis savaitėmis vykdydama išpuolius prieš Ukrainą ji naudojo Irane pagamintus bepiločius orlaivius.

Ukraina teigė, kad prieš civilius gyventojus jau panaudota apie 400 Irano bepiločių orlaivių, o Maskva jų užsakė apie 2 tūkstančius.

Teheranas šį kaltinimą atmetė, o iraniečių užsienio reikalų ministras Hosseinas Amiras-Abdollahianas šią savaitę pareiškė: „Mes netiekėme Rusijai jokių ginklų ar dronų, kurie būtų naudojami kare prieš Ukrainą“.

„Jei paaiškės, kad Rusija kare prieš Ukrainą naudojo Irano bepiločius orlaivius, mes tikrai neliksime abejingi šiam klausimui“, – pridūrė jis.

Jungtinės Valstijos, Jungtinė Karalystė ir Europos Sąjunga jau įvedė sankcijas Iranui dėl bepiločių orlaivių naudojimo Ukrainoje.

Praėjusį mėnesį Kyjivas nusprendė gerokai apriboti diplomatinius santykius su Teheranu dėl įtariamo ginklų tiekimo Maskvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius