-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 16

A.Anušauskas su NATO gynybos ministrais aptars paramą Ukrainai

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį Briuselyje dalyvaus neeiliniame NATO gynybos ministrų susitikime, per jį bus aptarta parama Ukrainai.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Tą paramą kiekviena šalis teikia individualiai, pagal ukrainiečių prašymus – tai, ką gali ir nori perduoti, bet žadu paraginti visas nares didinti paramą ir vytis Lietuvą bei dar keliolika didžiausių rėmėjų, nepamirštant esminių ukrainiečių prašymų, kurių mažos valstybės negali įvykdyti“, – prieš išvykdamas į Briuselį savo „Facebook“ paskyroje teigė ministras.

„Tiesiog priminsiu, kad dar iki karo Lietuva pirmoji iš ES šalių pristatė ukrainiečiams priešlėktuvinės ginkluotės, kai daugelis dar tikėjosi, jog karo nebus“, – sakė jis.

NATO šalių gynybos ministrai taip pat kalbės apie atgrasymo ir gynybos stiprinimą bei gynybos finansavimo klausimus, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Planuojamas ir NATO gynybos ministrų susitikimas dalyvaujant Sakartvelo, Suomijos, Švedijos, Ukrainos gynybos ministrams ir ES atstovams. Ukrainos gynybos ministras dalyvaus nuotoliniu būdu.

Anksčiau skelbta, kad Lietuva yra perdavusi Ukrainai oro gynybos sistemų „Stinger“, šarvinių liemenių, termovizualinių stebėjimo įrenginių. Taip pat perduota automatinių šautuvų „Kalashnikov“ ir šovinių.

Lietuvos premjerės ir krašto apsaugos ministro teigimu, ukrainiečių prašymu ne apie visą karinę paramą skelbiama viešai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius