Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 01

A.Anušauskas: „Wagner“ Baltarusijoje kuria papildomas rizikas, į tai reikia atsižvelgti

Baltarusijoje esantys „Wagner“ samdiniai sukuria papildomas rizikas, į kurias reikia atsižvelgti, tačiau konkretūs veiksmai nebus detalizuojami, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Papildomos rizikos veiksnio sukūrimas mūsų pašonėje. (...) Esmės galbūt nekeičia, bet kaip provokacijų rizikos, papildomų grėsmių, vertinimas, kad tai yra teroristinė organizacija, yra teisingas. Reikia į tai atsižvelgti, reaguoti, o komunikavimo klausimas nėra pagrindinis“, – LRT televizijai antradienį sakė ministras.

Jis kalbėjo, kad papildomos sienos apsaugos priemonės negalėtų pakenkti, tačiau apie konkrečius veiksmus sakė nekalbėsiantis.

„Tikrai negali pakenkti, juolab į grėsmes ir informaciją apie grėsmes turime reaguoti adekvačiai. Šiuo atveju Lenkijos politikai reaguoja, komunikuoja, bet aš turiu pripažinti, ir su kariuomene tariausi, mes apie savo priemones nekomunikuosime. Jeigu ir kažką darome, o darome, mes tiesiog kitai pusei nepakišinėsime informacijos, ką esame padarę“, – sakė A.Anušauskas.

„Visa ta informacinė erdvė labai stipriai atsekama, turime menkai prognozuojamų grupių tarp tų wagnerininkų (...) ir šitoje vietoje veiksmai daromi, tačiau komunikacijos klausimas – kiekvienos šalies pasirinkimas. Jei bus kitas politinis sprendimas, kad turime paviešinti kaip atgrasymo priemonę, tai matyt kažką skelbsime“, – teigė jis.

Savaitgalį Lenkijos premjeras pareiškė, kad daugiau kaip 100 samdinių priartėjo prie Suvalkų koridoriaus. Mateuszas Morawieckis taip pat teigė, kad „padėtis tampa dar pavojingesnė“ ir tai yra žingsnis link tolesnio hibridinio išpuolio Lenkijos teritorijoje.

Lietuvos ir Lenkijos pareigūnai yra sakę, kad šalys būtų pasirengusios uždaryti sieną su Baltarusija, jeigu pasienyje įvyktų rimtų incidentų.

„Wagner“ į Baltarusiją ėmė keltis po birželį nepavykusio maišto Rusijoje, kurį užbaigti, kaip manoma, padėjo autoritarinis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka, leidęs į savo šalį atvykti rusų samdiniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius