-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 01 06

A.Bilotaitė: pareigūnai taip pat bus skiepijami prioriteto tvarka

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pavedė statutinių tarnybų vadovams sudaryti sąrašus tų pareigūnų, kurie turi daugiausiai kontaktų ir kuriems kyla didesnė rizika užsikrėsti COVID-19 (koronavirusu). Tokie pareigūnai bus skiepijami pirmiausiai, planuojama, kad tai turėtų įvykti šių metų II arba III ketvirtį, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Mums rūpi pareigūnai. Jie yra priešakinėse linijose, dirba rizikingą darbą, rūpindamiesi visų mūsų saugumu, todėl labai svarbu, kad jie taip pat būtų įtraukti į prioritetinių asmenų sąrašą ir skiepijami kuo greičiau", – teigia vidaus reikalų ministrė A.Bilotaitė

Planuojama, per šių metų II ir III ketvirčius bus pradėti skiepyti ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ir specialiųjų poreikių asmens ugdymo specialistai, asmenys, turintys kitų rizikos veiksnių, visuomenei svarbias funkcijas atliekantys darbuotojai, kiti asmenys.

Šių metų I ketvirtį taip pat planuojama skiepyti laboratorijų, atliekančių COVID- 19 tyrimus, darbuotojus, specialistus, atliekančius protrūkių epidemiologinę diagnostiką ir vykstančius į COVID-19 židinius, kitus asmens sveikatos priežiūros įstaigų (ASPĮ) darbuotojus, neturinčius tiesioginio sąlyčio su COVID-19 liga sergančiais pacientais, vaistinių darbuotojus.

Policijos pareigūnai trečiadinį išplatino pranešimą, kuriuo prašė informuoti, kada bus skiepijami rizikingiausiose vietose dirbantys pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius