-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 08

A.Butkevičius: kitą savaitę paaiškės, ar Lietuva labiau saugosis terorizmo

Po mirtino išpuolio Prancūzijoje Vyriausybė kitą savaitę spręs, ar Lietuvoje sustiprinti apsaugą nuo teroristinių išpuolių, sako premjeras. Pasak Algirdo Butkevičiaus, kol kas laukiama informacijos iš teisėsaugos institucijų, ketvirtadienį pranešė LNK televizijos žinios.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Šiandien tam tikra informacija irgi buvo paskleista tam tikroms institucijoms ir iš tos institucijos turi viską dar kartą peržiūrėti, kas buvo anksčiau numatyta Vyriausybės uždarame posėdyje. Ir taip pat pasiūlyti gal tam tikras papildomas priemones, kas susieta su Prancūzijoje įvykusiais įvykiais. Aš manau, kad kitą savaitę mes sulauksime iš teisėsaugos institucijų tam tikrų pasiūlymų ir, jei reikės, tas priemones apsvarstysim ir priimsim“, – LNK televizijai sakė A.Butkevičius.

Tačiau policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla teigia, kad tinkamai kovai su terorizmu pareigūnams reikia daugiau lėšų.

„Reikia stiprinti tiek gebėjimus, tiek galimybes, ir tikrai tas finansavimas, kurį dabar turime, galėtų būti didesnis“, – televizijai sakė R.Požėla.

Lietuvoje žinomų veikiančių teroristinių grupuočių nėra, tad valstybei reiktų saugotis išorinių grėsmių – užsienyje veikiančių grupuočių.

Trečiadienį Paryžiaus centre įvykdytas islamistų išpuolis prieš satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją nusinešė 12 žmonių gyvybių. Prancūzijoje po to paskelbta aukščiausio lygio saugumo parengtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius