Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 28

A.Butkevičius kreipėsi į generalinį prokurorą dėl įslaptintos informacijos atskleidimo

Seimo narys Algirdas Butkevičius kreipėsi į generalinį prokurorą Evaldą Pašilį prašydamas nustatyti, kaip į viešumą pateko įslaptinta informacija, kurią turėjo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK).
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pranešime žiniasklaidai A.Butkevičius rašo, kad lapkričio 23 d. A.Butkevičius, kaip NSGK narys, nustatyta tvarka susipažino su įslaptinta informacija (pažymėta slaptumo žyma „Konfidencialiai“), susijusia su Komiteto atliekamu tyrimu dėl bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ naudojamų eismo valdymo sistemų patikimumo.

„Paaiškėjo, kad didelė dalis slaptoje pažymoje pateiktos informacijos man jau yra žinoma anksčiau iš viešų žiniasklaidos šaltinių. Žiniasklaidoje įslaptintos informacijos teksto frazės atkartotos pažodžiui, išlaikytas teksto nuoseklumas, kas rodo, kad žurnalistai turėjo disponuoti konfidencialiu dokumentu ar jo kopija“, – sako A.Butkevičius.

Remiantis Lietuvos Respublikos valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo nuostatomis, slaptumo žyma „Konfidencialiai“ suteikiama tarnybos paslaptį sudarančiai informacijai, kurios neteisėtas atskleidimas gali turėti ypač sunkių pasekmių valstybės institucijų interesams. Todėl A.Butkevičius generalinio prokuroro prašo imtis operatyvių priemonių ir pradėti tyrimą, kokiu būdu įslaptinta informacija buvo paviešinta, nustatyti atsakingus asmenis ir padarytą žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius