Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 01

A.Butkevičius su R.Paksu aptarė „tvarkiečių“ likimą koalicijoje

Pirmadienį, susitikus su partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininku europarlamentaru Rolandu Paksu, tikrai nebuvo kalbėta apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vykdomą tyrimą, LRT Radijui tvirtino ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius. Anot jo, pagrindinė pokalbio tema buvo tolesnis koalicijos darbas ir „tvarkiečių“ likimas koalicijoje.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pirmas užduotas klausimas – ar visų trijų politinių partijų koalicija toliau dirbs kartu. Juos buvo pasiekusi informacija (klaidinga, noriu pabrėžti), kad esą iš koalicijos bus pašalinta „Tvarka ir teisingumas“. Tai buvo viena pagrindinių susitikimo temų“, – sakė premjeras.

A.Butkevičiaus teigimu, po to politikai kalbėjo apie tai, kad R.Paksas ruošiasi surengti spaudos konferenciją. Ministras pirmininkas pridūrė – R.Paksas paminėjo, kad, jo manymu, yra rengiamas politinis šou.

„Jis paminėjo, kad yra nekaltas, bet tai jau ne man spręsti. Viena pagrindinių pokalbio temų – kaip mes šiais metais toliau dirbsime Seime ir Vyriausybėje“, – LRT Radijui sakė vyriausybės vadovas.

Jis pabrėžė negalėsiantis komentuoti tyrimo ir pridūrė manąs, kad teisėsaugos institucijos principingai atliks šį tyrimą. „Manau,  tikrai žinosime visus atsakymus, nes jis [R.Paksas – LRT.lt] man pirmadienį sakė, kad tikrai nemato jokių nusižengimų ar padarytų kokių nors kitų teisės aktų pažeidimų. Jis nėra nei Vyriausybės, nei Seimo narys. Manau, kad šitą klausimą reikėtų visiškai atskirti. Mūsų, kaip politikų, pagrindinis tikslas – netrukdyti teisėsaugos institucijoms šį tyrimą atlikti“, – įsitikinęs A.Butkevičius.

Premjero nuomone, būtų labai gerai, kad tyrimas būtų atliktas kuo greičiau. „Būtų labai gerai, kad tas tyrimas būtų atliktas kuo greičiau, nes puikiai suprantame, kad yra rinkimų metai, todėl galėtų būti politinėje aplinkoje kuo mažiau kalbų įvairiomis temomis. Kol kas mes, kaip koalicija, esame pasiruošę toliau dirbti kartu“, – teigia A.Butkevičius.

LRT.lt primena, kad valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas R.Paksas pirmadienį buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas STT atliekamame naujame tyrime dėl prekybos poveikiu. Šiame tyrime taip pat figūruoja ir dienraščio „Lietuvos rytas“ vienas akcininkų Gedvydas Vainauskas, kuriam pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius