-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05

A.Dulkys džiaugiasi vakcinacijos rekordu, bet kritikuoja atsiliekančias savivaldybes

Sveikatos apsaugos ministras socialiniame tinke „Facebook“ penktadienį vakare pasidžiaugė, kad vakar buvo pasiektas skiepijimo nuo koronaviruso rekordas, tačiau taip pat pažėrė subtilios kritikos vakcinacijos procese atsiliekančioms šalies savivaldybėms.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vakar pasiektas dienos rekordas – beveik 14 tūkstančių paskiepytų žmonių! Bravo savivaldybėms, kurios demonstruoja puikius vakcinacijos rezultatus“, – rašo ministras.

Visgi, anot jo, svarbiausia, yra tai, kad už šių įkvepiančių rodiklių yra ne vien valdžios institucijų surikiuotas procesas. „Didžiausia dalimi tai yra šiose sėkmės savivaldybėse dirbančių žmonių nuopelnas: tų, kurie skambina gyventojams, registruoja juos, pasakoja apie vakcinas, paneigia mitus, išsklaido abejones, dalijasi mokslo žiniomis, galop – palydi iki skiepų kabineto, o gal šiame laikmečio chaose randa ir minutėlę pokalbiui tiesiog apie gyvenimą. Ačiū jums!“

Vakar pasiektas dienos rekordas – beveik 14 tūkstančių paskiepytų žmonių! Bravo savivaldybėms, kurios demonstruoja...

Posted by Arūnas Dulkys on Friday, March 5, 2021

Vis dėlto, pasak A.Dulkio, nerimą kelia tos savivaldybės, kurios tarsi žiūrovai įtempto filmo kino salėje su dėžutėmis skrudintų kukurūzų saugiai „bijo“, o ne dalyvauja realioje kovoje už laisvę – susitikti, apsikabinti, būti kartu.

„Sunku suprasti, kas tai: sunkiai paaiškinamas užsispyrimas ir nenoras gyventi XXI amžiuje ar tiesiog vadybos procesų neišmanymas, lyderystės stoka, o gal tendencinga apatija.

Nelaukime, kol kas nors patieks mums vakcinacijos prasmę ant lėkštutės su spalvotais krašteliais. Prisiminkime Viktoro Franklio išmintį. Prasmės neįmanoma pateikti – ją kiekvienam reikia atrasti pačiam. Aš vis dar tikiu, kad mes esame pasirengę suremti pečius. Visi!“, – rašo jis.

15min primena, kad mažiausiai – 3,4 proc. – gyventojų paskiepijusios Šalčininkų rajono savivaldybės atstovai penktadienį pasiūlė keisti vakcinavimo tvarką, leidžiant nepanaudotomis vakcinomis skiepyti kitas žmonių grupes pagal prioritetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius