Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 12 /12:46

A.Guoga apie E.Gentvilo reikalavimą trauktis iš EP: mane išrinko žmonės

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas reikalauja buvusio bendrapartiečio Antano Guogos atsisakyti Europos Parlamento (EP) nario mandato – esą jis paskleidė melagingą informaciją dėl Seimo nario Virgilijaus Aleknos. A.Guoga tokį pareiškimą teigia vertinantis kaip pigaus dėmesio medžioklę.
Eugenijus Gentvilas ir Antanas Guoga
Eugenijus Gentvilas ir Antanas Guoga / 15min nuotr.

Trečiadienį „Lietuvos ryto“ televizija transliavo reportažą apie tai, kad V.Aleknai, už tai, kad šis į Seimą kandidatuotų su liberalais, galėjo būti sumokėti 200 tūkst. eurų. Apie tai, „Lietuvos ryto“ žiniomis, politinės korupcijos byloje liudijo A.Guoga.

V.Alekna šią informaciją paneigė. „Manau, kad tai vieno žmogaus pasamprotavimai, pafantazavimai“, – sakė jis. A.Guoga tvirtino nieko apie tai nežinantis.

„Jau ne pirmą kartą A.Guoga patvirtino savo bobos liežuvautojos reputaciją. Siūlau jam pasitikrinti, ką vis tik turi kelnėse ir pagaliau priimti bent vieną tvirtą sprendimą – pasitraukti iš Europos Parlamento, į kurį pateko nuo Liberalų sąjūdžio“, – ketvirtadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime cituojamas E.Gentvilas.

Parlamentaro teigimu, A.Guoga „jau ilgą laiką nuosekliai veikė prieš Liberalų sąjūdžio interesus, net jo liudijimai baudžiamojoje byloje yra melagingi ir jais siekiama dar labiau apjuodinti partiją“.

A.Guoga į EP buvo išrinktas nuo Liberalų sąjūdžio. Jam atsisakius mandato, kitas politikas eilėje į EP būtų E.Gentvilas.

„Užtikrinu Antaną ir visą visuomenę – jam atsistatydinus aš atsisakysiu priimti Europos Parlamento mandatą ir į Briuselį nevyksiu. Liksiu dirbti Seime ir vadovauti partijai“, – pažymi liberalų lyderis.

Tokius E.Gentvilo pareiškimus A.Guoga vadina „pigia politika“.

„Kaip kitaip galiu vertinti? Ko daugiau iš jo galima tikėtis? E. Gentvilas pigiai politikuoja ir tiek“, – pranešime žiniasklaidai teigia jis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Antanas Guoga
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Antanas Guoga

„Į Europos Parlamentą mane išrinko žmonės. Tuomet buvau Liberalų sąjūdžio narys. Narys partijos, kuria tikėjau. Deja, šia partija nusivyliau ir dabar šis lapas užverstas. Europos Parlamente atstovauju rinkėjams ir tą darau gerai – organizuoju renginius, susijusius su bendros Europos rinkos temomis, kibernetiniu saugumu, blockchain, prisidedu prie jaunimo technologinio švietimo, investicijų pritraukimo į Lietuvą,“, – vardija europarlamentaras.

A.Guogos nuomone, jo parodymams šiuo metu skiriamas dėmesys dėl to, jog politinė korupcijos byla, kurioje figūruoja kyšininkavimu įtariamas Liberalų sąjūdis, tuoj keliaus į teismą, o parodymų, ypač tų, kurie nepasitvirtino, viešinimas esą yra būdas didinti abejones ir politizuoti procesą.

„Kuo daugiau tokio pašalinio triukšmo, tuo mažiau dėmesio esminiams dalykams, kaltinamiesiems“, – tikina A.Guoga.

„Pasikartosiu, bet nuoširdžiai linkiu liberalams iš esmės atsinaujinti. Tokie pareiškimai, kaip partijos pirmininko, kuris savo pareiškimuose naudoja ne norminę kalbą, neteikia solidumo politikui, viešam asmeniui, juo labiau, partijos vadovui“, – savo pranešimą užbaigia europarlamentaras.

Viena stambiausių pastarojo meto politinės korupcijos bylų jau netrukus bus perduota teismui. Teisėsauga neseniai pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl vieno didžiausių verslo koncernų Lietuvoje „MG Baltic“ ir dviejų partijų – Liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos – politinės korupcijos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liberalų sąjūdis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liberalų sąjūdis

Šioje byloje įtarimai pareikšti trims juridiniams asmenims – Liberalų sąjūdžiui, Darbo partijai bei koncernui „MG Baltic“, taip pat fiziniams asmenims – eksliberalams Eligijui Masiuliui, Seimo nariui Gintarui Steponavičiui, Šarūnui Gustainiui, buvusiam „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui ir „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

Darbo partijai įtarimai pareikšti dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, Liberalų sąjūdis įtariamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė ar tarėsi dėl kyšių su „MG Baltic“ viceprezidentu R.Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E.Masiulis yra įtariamas dėl prekybos poveikiu, kyšininkavimo ir neteisėto praturtėjimo, buvusiam šios partijos vicepirmininkui G.Steponavičiui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu, buvusiam Vilniaus miesto tarybos nariui Š.Gustainiui – kyšininkavimu. Buvęs Darbo partijos vadovas eksparlamentaras Vytautas Gapšys įtariamas dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, tuo tarpu R.Kurlianskis įtariamas dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas

Anksčiau E.Gentvilas Žinių radijui teigė, kad iš viso politinės korupcijos byloje buvo apklausta apie 50 praėjusios kadencijos Seimo narių, iš kurių jam kol kas žinomi tik 15.

„Tai dar 35 nėra išviešinti, kad jie yra apklausti“, – sakė E. Gentvilas.

Neseniai paaiškėjo ir kitos su byla susijusios informacijos – kad konservatorius Laurynas Kasčiūnas, būdamas visuomeniniu Irenos Degutienės patarėju, bandė įtikinti ją balsuoti už liberalo Š.Gustainio siūlomas Vartojimo kreditų įstatymo pataisas, taip pat, – kad konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis susitikinėjo su R.Kurlianskiu, jam „Stiklių“ restorane pristatė politinę partijos programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius