-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 01

A.Navalno mitingai Rusijoje viešinti iš Lietuvos

Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno praėjusią savaitę inicijuotus protestus jo bendražygiai internete viešino būdami Lietuvoje.
Aleksejus Navalnas (viduryje) ir jo bendražygiai
Aleksejus Navalnas (viduryje) ir jo bendražygiai / „Scanpix“/AP nuotr.

A.Navalno kampanijos atstovas spaudai Ruslanas Šavedinovas ir darbuotoja Kira Jarmyš antradienį buvo sulaikyti Maskvoje, kai grįžo iš Lietuvos.

BNS šaltiniai pranešė, kad opozicionieriaus sąjungininkai sekmadienį vykusius protestus visoje Rusijoje viešino atvykę į Lietuvą, publikuodami tiesiogines transliacijas vaizdo dalijimosi platformoje „Youtube“ ir „Twitter“. Anot šaltinių, jiems patalpas su įranga suteikė Europos humanitarinis universitetas.

Jungtinių Valstijų dienraštis „The New York Times“ nurodė, jog protestai viešinti iš Lietuvos siekiant, kad transliacijų nesutrikdytų Rusijos policija.

Rusijos teismas trečiadienį už protesto taisyklių pažeidimus paskyrė R.Šavedinovui aštuonias dienas, o K.Jarmyš – penkias dienas arešto.

Sekmadienį Rusijoje vyko A.Navalno organizuojamas mitingas „Rinkėjų streikas“, jo metu buvo protestuojama prieš šiemet vyksiančius šalies prezidento rinkimus. Analitikai neabejoja, kad juos vėl laimės dabartinis šalies vadovas Vladimiras Putinas.

Rusijos teismai yra uždraudę A.Navalnui kandidatuoti šiuose rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius