Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 02

A.Nekrošius: Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinė Asamblėja turėtų įvykti šiemet

Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinė Asamblėja (PA) susirinkti turėtų dar šiemet, teigia Lietuvos delegacijos vadovas Arvydas Nekrošius.
Arvydas Nekrošius
Arvydas Nekrošius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Yra gana sudėtinga numatyti datą, nes dar veikia trišalė Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos Asamblėja, ji vyks lapkričio mėnesį. Tad tikėtina, kad mūsų (dvišalė asamblėja – BNS) galėtų būti gruodžio mėnesį“, – antradienį BNS sakė A.Nekrošius.

Jis su dar keturiais Lietuvos Seimo nariais pirmadienį ir antradienį dalyvavo Lietuvos Seimo ir Lenkijos Seimo bei Senato narių asamblėjos susitikime Varšuvoje.

A.Nekrošiaus teigimu, Varšuvoje aptarti tautinių mažumų, švietimo, energetinio saugumo, elektros tinklų sinchronizavimo, gynybos klausimai.

„Mes norėjome apsistoti ties keletu klausimų, kad būtų konkrečiai numatyti darbai, tuos klausimus išsigryninome. Tikėtina, kad tai bus švietimo ir tautinių mažumų klausimai. Sutarėme, kad dar kviesime juos pas save į Vilnių dar vienam papildomam pokalbiui, tačiau bendrai nutarta, kad Asamblėja galėtų įvykti jau šiais metais“, – teigė Seimo vicepirmininkas.

Pastarąjį kartą Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinė Asamblėja posėdžiavo 2009 metų gegužės 11 dieną.

Lietuvos lenkų tautinės bendrijos problemos temdė Lietuvos ir Lenkijos dvišalius santykius, tačiau pastaruoju metu Varšuva sušvelnino toną šiuo klausimu, abi šalys apsikeitė aukšto rango vizitais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius