Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 28

A.Saboniui ir V.Makūnui bus įteiktos Sporto universiteto garbės daktaro regalijos

Lietuvos sporto universiteto (LSU) garbės daktaro regalijos penktadienį bus įteiktos buvusiam krepšininkui Arvydui Saboniui ir Kauno rajono merui, šios aukštosios mokyklos alumnui Valerijui Makūnui.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / M. Žičiaus nuotr.

„Dešimtmetį būdamas Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu ir iki šiol A.Sabonis glaudžiai bendradarbiauja su LSU dėstytojais ir mokslininkais – krepšinio specialistais, noriai dalijasi savo treniruočių ir varžybine patirtimi. Tai itin svarbu rengiant būsimuosius krepšinio specialistus“, – sakė LSU senato pirmininkas Vidas Bružas.

A.Sabonis – vienas garsiausių Lietuvos krepšininkų, 1982 metų pasaulio čempionas, 1988 metų Seulo olimpinių žaidynių čempionas, 1992 metų Atlantos ir 1996 metų Barselonos olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas, 1997 metais jis išrinktas geriausiu Europos krepšininku, 2003 metais su Kauno „Žalgirio“ komanda tapo Lietuvos čempionu ir naudingiausiu Eurolygos sezono žaidėju.

LSU garbės daktaro vardas V.Makūnui suteiktas už naujų švietimo idėjų propagavimą ir įgyvendinimą rajono ugdymo įstaigose, už nuolatinį Kauno rajono savivaldybės bendradarbiavimą ir visokeriopą paramą LSU skleidžiant gerąją patirtį apie universiteto veiklas, organizuojant studentų pedagogines praktikas, įdarbinant LSU absolventus ir teikiant jiems metodinę pagalbą, pranešė universitetas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valerijus Makūnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valerijus Makūnas

„Lietuvos sporto universitetą ir Kauno rajono savivaldybę, kuriai sėkmingai vadovauja V.Makūnas, jau daugelį metų sieja tvirti bendradarbiavimo ryšiai“, – teigė V.Bružas.

Lietuvos sporto universiteto senato sprendimai dėl garbės daktaro vardo suteikimo A.Saboniui ir V.Makūnui priimti vasaros pradžioje.

LSU garbės daktarų vardai anksčiau suteikti olimpiniam čempionui Modestui Paulauskui, krepšinio trenerio Vladui Garastui, atletinio rengimo pradininkui Aleksandrui Kosauskui, Karolinskos (Švedija) universiteto mokslininkui Hakanui Westerbladui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius