Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 21

A.Širinskienė dėl R.Žemaitaičio pasisakymų kreipėsi į etikos sargus

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė dėl to kaip Seimo narys Remigijus Žemaitaitis apibūdino Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO) kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją ir paprašė jos įvertinti parlamentaro elgesį, teigiama trečiadienį išplatintame pranešime.
Agnė Širinskienė
Agnė Širinskienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Seimo narys R.Žemaitaitis „Lietuvos ryto televizijos“ laidoje „Lietuva tiesiogiai“ Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO) pavadino „šaraškino kontora“, kuri „šiaip sau įsikūrė neva kovai su kažkuo tai“, „važinėjasi po pačius brangiausius viešbučius“. Taip pat R.Žemaitaitis minėtoje laidoje nurodė, kad PSO „yra kontora be jokio juridinio statuso“, „pseudoorganizacija“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Anot A.Širinskienės, savo pasisakymais laidoje „Lietuva tiesiogiai“ Seimo narys R.Žemaitaitis sąmoningai sumenkino PSO statusą, indėlį ir pastangas tarptautinės sveikatos srityje bei Jungtinių Tautų Organizacijos autoritetą.

„Tokį Seimo nariui nederamą elgesį dar labiau apsunkina ta aplinkybė, kad Seimo narys R.Žemaitaitis Lietuvos Respublikos Seime užima Sveikatos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojo pareigas t. y. jo politinė atsakomybė susijusi su sveikatos politika, kurią vykdydama Lietuva yra prisiėmusi tarptautinius įsipareigojimus bei yra aktyvi PSO narė, – rašoma pranešime. – Todėl Seimo nario R.Žemaitaičio elgesys kenkia tiek Sveikatos reikalų komiteto, tiek ir viso Seimo autoritetui ir reputacijai, Lietuvos Respublikos narystei tarptautinėse organizacijose, diskredituoja Lietuvos vardą tarptautinėje plotmėje.“

A.Širinskienė tiksi R.Žemaitaičio atsiprašymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius