Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 06

A.Skaisgirytė: prezidentas Prahoje pasisakys už dujų kainų lubas

Prezidentas neformaliame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime Prahoje pasisakys už dujų kainų lubas, sako prezidento vyriausioji patarėja užsienio politikai Asta Skaisgirytė.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Žinoma. (...) Vėlgi, ir Europos Sąjungos mastu, ir Lietuvoje man atrodo sutariame, kad ilgalaikėje perspektyvoje perėjimas prie atsinaujinančios energetikos yra tas kelias, kuris padėtų mums susitvarkyti ir su energijos tiekimu, ir su kaina. Tačiau šią žiemą mums reikėtų galvoti dar apie tradicinius energijos šaltinius. Žinoma, kad (dujų – BNS) kaina pasaulinėse rinkose nėra maža ir Europos Sąjunga perka ne už pačią mažiausią kainą“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė A.Skaisgirytė, paklausta, ar prezidentas Prahoje perduos Lietuvos poziciją už tai, kad būtų įvestos lubos dujų kainoms.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį išvyksta į Prahą, kur su Europos lyderiais aptars karą Ukrainoje, energijos kainas.

Europos Sąjungos (ES) Tarybai pirmininkaujančioje Čekijoje šalies vadovas ketvirtadienį dalyvaus Europos politinės bendruomenės susitikime. Čia ES lyderiai su kitų 17 Europos šalių vadovais aptars tolesnę paramą Kyjivui ir sankcijas Maskvai.

Valstybių lyderiai taip pat kalbėsis apie energetinę nepriklausomybę ir saugumą.

Penktadienį vyksiančiame neformaliajame EVT susitikime didžiausias dėmesys bus skirtas ES apsirūpinimo energijos šaltiniais, kritinės infrastruktūros apsaugos ir ekonomikos klausimams.

Tarp Europos Komisijos pateiktų pasiūlymų praėjusį penktadienį vykusioje už energetiką atsakingų Europos Sąjungos ministrų taryboje neliko siūlymo nustatyti dujų kainų lubas. Vis dėlto, pasak energetikos ministro Dainiaus Kreivio, už energetiką atsakingi ministrai įpareigojo Europos Komisiją artimiausiu metu parengti tai numatantį dokumentą.

D.Kreivys anksčiau ne kartą teigė, jog toks siūlymas Lietuvą tenkintų labiau, nes užtikrintų mažesnes elektros kainas tiek gyventojams, tiek verslui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius