Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 27

A.Valantinas: korupcijos sveikatos apsaugos sistemoje byla gana greitai bus teisme

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas trečiadienį prezidentei Daliai Grybauskaitei pranešė, kad korupcijos sveikatos apsaugos sistemoje ilgai netrukus keliaus į teismą.
Algimantas Valantinas
Algimantas Valantinas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Korupcijos byla sveikatos apsaugos sistemoje taip pat yra parengta ir keliaus į teismą“, – sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Pats A.Valantinas neatsakė, kiek įtariamųjų šiuo metu yra byloje.

„Šita byla ne už ilgo bus teisme ir jūs patys viską pamatysite“, – tvirtino prokuroras.

Ikiteisminiam tyrimui dėl sveikatos apsaugos viceministro Artūro Skiko kyšininkavimo vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mindaugas Barkauskas BNS sakė negalįs pasakyti, kad byla bus baigta.
„Šiandien tyrimas nėra užbaigtas“, – teigė jis.

Vilniaus miesto 2–asis apylinkės teismas praėjusį penktadienį leido dviem savaitėms suimti kyšininkavimu įtariamą sveikatos apsaugos viceministrą A.Skiką. Jis įtariamas reikalavęs ir priėmęs iš vienos viešosios įstaigos vadovo 20 tūkst. litų neteisėtą atlygį.

Šią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnyboje apklausti sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, ministerijos kancleris Rimantas Remeika, A.Skiko sekretorė, kiti ministerijos pareigūnai, Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Gintautas Babravičius.

46 metų A.Skiką į Sveikatos apsaugos ministeriją delegavo Liberalų ir centro sąjunga. Šios partijos atstovas A.Čaplikas eina sveikatos apsaugos ministro pareigas. Penktadienį A.Skiko prašymu jo narystė partijoje sustabdyta.

Atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl galimo Valstybinės ligonių kasos direktoriaus Algio Sasnausko piktnaudžiavimo tarnyba. Yra duomenų, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnyba organizuojant ir vykdant viešąjį intelektualinės saugos paslaugų pirkimą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius