Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 13

A.Veryga apie karantiną per Kalėdas: „Nenorėčiau būti Grinčas“

Sveikatos apsaugos ministras „valstietis“ Aurelijus Veryga viliasi, kad per Kalėdas Lietuvą jau bus pasiekusios pirmosios vakcinos nuo COVID-19 siuntos. Tačiau jis pripažįsta, kad net visų rizikos grupei priklausančių žmonių paskiepyti niekas nespės ir sako galįs tik tikėtis, kad per šventes visos šalies uždaryti į karantiną neprireiks.

„Labai labai teorinis klausimas, – paklaustas, ar tikėtina, kad Kalėdas Lietuva sutiks karantine, teigė A.Veryga. – Aš, aišku, nenorėčiau būti Grinčas ir manau, kad mes visi laukiame Kalėdų ir norėtume jas sutikti taip, kaip esame įpratę tą daryti – šeimos, artimųjų rate ir su savo vyresniais šeimų nariais. O kaip bus iš tikrųjų, matyt, tiktai laikas parodys.“

Pasak jo, kol kas sunku prognozuoti, kokia epidemiologinė situacija bus gruodį.

„Šiandien ją nuspėti yra labai sudėtinga. Aišku, mes girdėjome ir tokių teorinių pažadų, kad gruodį galime net ir vakcinų sulaukti. Aišku, mes visų gyventojų, net ir tų rizikos grupių, labai greitai nesuskiepysime, net jeigu ir pasieks kažkokios pirmosios partijos vakcinos“, – kalbėjo ministras.

Pasak jo, jau dabar galima spėti, kad saugumo priemonių per Kalėdas laikytis reikės.

„Bet aš labai tikiuosi, kad mūsų strategija dėl regioninių, rajonuose taikomų priemonių pasiteisins, ir jeigu ir bus kažkur karantinas, tai kad jis bus ribotoje teritorijoje, o ne visoje šalyje, ir mes visi galėsime Kalėdas sutikti ne karantine“, – sakė jis.

Visgi kol kas situacija dėl koronaviruso šalyje blogėja. Per trylika spalio mėnesio dienų Lietuvoje jau nustatyti 1673 užsikrėtimų koronavirusu atvejai – vidutiniškai po 128 kasdien. Auga ir atvejų skaičius, kai nepavyksta nustatyti užsikrėtimo grandinės. Spalį tokių atvejų – jau kas ketvirtas.

VIDEO: A.Veryga apie karantiną per Kalėdas: „Nenorėčiau būti Grinčas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius