Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 15

A.Veryga: neteikiama nėštumo nutraukimo paslauga – tinkama proga persvarstyti sprendimą

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, jog sveikatos priežiūros įstaigoms nusprendus neteikti nėštumo nutraukimo paslaugų karantino metu, tai gali tapti proga persvarstyti tokį sprendimą.
Nėštumo testas
Nėštumo testas / Vida Press nuotr.

„Jeigu yra tokios aplinkybės, kad poliklinikos apsisprendžia tam tikrų paslaugų neteikti, šiuo atveju, nėštumo nutraukimo paslaugų, tai vis tiktai gali, matyt, pasitarnauti kaip tokia situacija, kuri galėtų paskatinti šeimas ar moteris pakartotinai pasitarti su medikais, pasitarti su psichologais ir gal tai būtų tinkamas momentas persvarstyti tokį apsisprendimą, apsisprendžiant to nėštumo nenutraukti“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

„Aišku, tai yra jūsų sprendimas, bet, bet kokiu atveju, matyt, tai yra vertinama ne kaip būtinoji medicininė pagalba“, – pridūrė jis.

Karantino metu apribotas sveikatos priežiūros paslaugų teikimas, teikiamos tik būtinosios medicinos pagalbos paslaugos, atšaukiamos planinės konsultacijos ir nevykdoma pacientų registracija.

Trečiadienį pavakare sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė išplatino komentarą, kuriame paaiškinama, kad karantino laikotarpiu abortai priskiriami prie tų stacionarinių procedūrų, kurias tenka atlikti ir dėl medicininių indikacijų ir jų atlikimas sąlygotas riboto termino.

„Kaip ir įprastai, jas teikia gydymo įstaigos, teikiančios ginekologijos stacionarines paslaugas. Tokia galimybė yra numatyta teisės aktuose. Visgi visada svarbu įvertinti, dar kartą pasverti priimtus sprendimus, ar nėštumo nutraukimas – tikrai vienintelė galima išeitis. Žinoma, tai jokiais būdais nėra draudimas ar bandymas, prisidengiant karantinu, neleisti moterims pasirinkti“, – nurodė L.Bušinskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius