-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 11

A.Veryga ragina neskubėti švęsti: nors turime atsipūsti, didelėms šventėms dar ne laikas

Nuo kitos savaitės Lietuvoje atšaukiamas karantinas. Tačiau ketvirtadienį pranešta apie 19 užsikrėtimų COVID-19 atvejų. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad kol kas dėl to nereikia labai nuogąstauti. Nors pabrėžia, kad turime atsipūsti ir pailsėsi nuo karantino, dar ne laikas organizuotis dideles šventes.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Paklaustas, ar pasidžiaugus dėl sprendimo nutraukti karantiną, bet šiandien pranešus apie susirgimų koronavirusu šuolį, nereikės vėl prie jo grįžti, A.Veryga aiškino, kad kol kas nereikia labai nuogąstauti.

Dalis naujų susirgimų atvejų, pasak sveikatos apsaugos ministro, yra iš židinių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vasariška šiluma Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vasariška šiluma Vilniuje

Situacija, jo akimis, kol kas nėra blogėjanti. Tačiau A.Verygą neramina tai, kad žmonės pradėjo švęsti, pradėjo rinktis ir ten pradėjo liga plisti.

„Bet tam reikėjo nusiteikti ir žinojome tam tikra prasme, kad taip bus. Dėl to turime tam tikrą rezervą ir ligoninėse. Na, negalime visą laiką būti užsidarę ir visą laiką gyventi tik karantine, nes matome, kas su žmonėmis darosi. Iš tikrųjų nemaža dalis, panašu, kad ant ribos žmonių – persitempę, pervargę. Kažkiek vis tiek turime atsipūsti, pailsėti, kad ir kaip būtų“, – komentavo ministras.

Iš tikrųjų nemaža dalis, panašu, kad ant ribos žmonių – persitempę, pervargę. Kažkiek vis tiek turime atsipūsti, pailsėti, kad ir kaip būtų.

Jeigu bus matyti, kad situacija blogėja, anot A.Verygos, bus galvojama, ką daryti.

Jis minėjo, kad gali būti taikomos tam tikros griežtesnės priemonės, tarkime, skelbiamas karantinas tam tikrose vietovėse.

Tačiau kol kas, kaip pakartojo ministras, tam nėra reikalo.

„Specialistai sugeba rasti tuos atvejus, atrinkti, sužiūrėti, kas yra aukštos rizikos kontaktiniai asmenys. Juos tada izoliuoja. Kad ir nemažai jų yra, bet kol kas tai nėra kažkas tragiško“, – mano A.Veryga.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Palangoje savaitgalį nestigo svečių: žmonės drąsiau keliavo, lankė kavines ir pramogavo.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Palangoje savaitgalį nestigo svečių: žmonės drąsiau keliavo, lankė kavines ir pramogavo.

Tos pačios rekomendacijos

Rekomendacijos dėl asmeninių, šeimos švenčių, A.Verygos teigimu, išlieka tos pačios.

Esą jeigu susirenka švęsti žmonės, kurie matosi kasdien, tai jokia ne problema, nes jie ar taip, ar taip bendrauja.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Penktadienio vakaras Vilniaus gatvėse
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Penktadienio vakaras Vilniaus gatvėse

„Bet jeigu norisi prisikviesti giminių, artimųjų, vyresnio amžiaus žmonių, tai ne laikas dabar dar tą daryti – dideles šventes organizuotis. Nes gerai, jeigu žmonės ten susirenka, pasėdės, nepuls glėbesčiuotis. Bet jeigu bus su pasisėdėjimu ilgesniu, gi žinome, kaip žmonės švenčia, ir niekas čia to nesureguliuos. Tai bus, kad į vakarą apšils, kaip sako, ir paskui prasideda tie bendravimai tokie susėdus šalia vienas kito ir labai lengva tada yra ligai plisti. Aišku, jeigu tai vyksta lauke, tai mažesnė rizika. Bet jeigu žmonės sulenda paskui dar ir į vidų, tai ji labai labai didelė tada yra. Užtenka vieno žmogaus, kuris tokiam vakarėlyje pabendrauja su visais, ir tada jau matome, kas pasidaro“, – pažymėjo sveikatos apsaugos ministras.

Bet jeigu norisi prisikviesti giminių, artimųjų, vyresnio amžiaus žmonių, tai ne laikas dabar dar tą daryti – dideles šventes organizuotis.

A.Veryga aiškino, kad jubiliejus galima atšvęsti ir vėliau.

„Ir kitais metais galima atšvęsti. Vis tiek laukiame, visas pasaulis laukia vaistų, laukia vakcinos. Tikėkimės, atkeliaus jie. Nes, panašu, kad tas grupinis imunitetas – ne šitas čia variantas, kada jo sulauksime“, – teigė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius