-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 14

A.Veryga ramina: gimdyvės kaukės gali nedėvėti

Gimdančioms moterims dėvėti medicines kaukes nėra privaloma, teigia sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Nors kai kuriose ligoninėse to griežtai reikalaujama, pasak A.Verygos, gimdyvės gali apsisakyti būti su kaukėmis ir nesulaukti baudų.

Ministras akcentavo, kad nėra nustatyta prievolės gimdymo metu dėvėti apsaugines veido kaukes. To reikalauja nebent pačios gydymo įstaigos.

„Tokios prievolės niekas nėra nustatęs. Bent jau mes jos tokios nesame nustatę. Kiekviena įstaiga tą riziką įvertina individualiai. Tais atvejais, kai veido apsaugos priemonės gali pabloginti sveikatos būklę, o šiuo atveju iš tikrųjų taip gali atsitikti, tokios prievolės nėra“, – kalbėjo A.Veryga.

Pasak jo, gimdyvės dėvėti kaukę medikai gali prašyti, jei įtaria, kad nėščioji turėjo kontaktų su užsikrėtusiuoju, arba buvusi izoliacijoje. Tokius atvejus ministras vadino „teorinėmis aplinkybėmis“.

„Tai labai individualu. Kiekvieną atvejį medikai turi vertinti individualiai ir spręsti dėl jo – galima ar negalima naudoti. Prievolės tikrai nėra nustatyta, o kadangi nėra prievolės, tai negali būti ir baudų taikoma“, – sakė jis.

A.Veryga atkreipė dėmesį, kad saugotis gali gydytojai ir personalas, o ne gimdyvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius