Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 27

A.Zuokas apie būsimus merų rinkimus: tikrai galėčiau ir mokėčiau, bet klausimas, ar noriu

Po kelerius metus vykusių asmeninio gyvenimo peripetijų, pasibaigusių skyrybomis su Agne Zuokiene, Vilniaus miesto tarybos narys, buvęs sostinės meras Artūras Zuokas feisbuke paskelbė, kad grįžta jo tinklaraščiai. Epizodų žadama po kelis per savaitę, tad kyla klausimas, ar tai nėra susiję su kiek daugiau nei po metų vyksiančiais merų rinkimais. A.Zuokas sako, kad vėl būti sostinės meru galėtų, tačiau bent kol kas nenori.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tikrai apie rinkimus nepagalvojau ir neturiu jokių minčių dėl jų“, – tikino A.Zuokas, paklaustas, ar vaizdo dienoraščių atnaujinimas nėra įžanga į rinkiminę kampaniją.

Tokius vlog'us jis skelbė ir prieš rinkimus 2019 metais.

Jis teigė, kad tas formatas jam priimtinas, esą ir žmonės dažnai susisiekia bei klausia, kodėl nėra naujų epizodų.

„Turiu dabar daugiau laiko po visų buitinių ir šeimyninių dalykų, todėl noriu grįžti prie kūrybiškesnio gyvenimo. Bent keletą vlog'ų planuoju daryti per savaitę“, – sakė A.Zuokas ir žadėjo kalbėti ne tik apie Vilniaus miestą, bet ir kitus, platesnius, dalykus.

Buvęs Vilniaus vadovas, nelaimėjęs dvejų pastarųjų tiesioginių merų rinkimų 2015 ir 2019 metais, sako dažnai girdįs klausimą, ar mėgins vėl, žmonės esą net siūlo jam pagalbą ruošiantis.

„Bet tikrai šiuo metu tokių sprendimų neturiu ir kad aš ką nors svarstyčiau rimčiau, nežinau, ko man reikėtų. Gal kad Gedimino kalnas nuslinktų, nes niekas jo neberemontuoja. Be abejo, to nereikia, bet tik sakau, kažkas tokio turėtų būti. Kol kas neturiu atsakymo į šį klausimą“, – kalbėjo A.Zuokas.

Tikrai galėčiau, tikrai žinočiau, tikrai mokėčiau, bet ar aš tikrai to noriu šiandien.

Jo teigimu, daug metų jo santykis su Vilniaus miestu buvo toks, kad visos miesto problemos buvusios svarbios jam pačiam, tad reikėjo daug laiko einant neieškoti problemų, jų nefotografuoti ir nesiųsti savivaldybės atsakingiems skyriams. Dabar A.Zuokas teigia, kad pagaliau vėl mėgaujasi buvimu Vilniuje.

„Tikrai galėčiau, tikrai žinočiau, tikrai mokėčiau, bet klausimas, ar aš tikrai to noriu šiandien“, – sakė A.Zuokas.

Anot aršaus dabartinio mero Remigijaus Šimašiaus politinio oponento, tai, kas dabar vyksta Vilniuje, jam rūpi, nes esą „liko nedaug žmonių, kuriems iš tikrųjų svarbus miestas ir miesto ilgalaikė perspektyva“.

Jis įvardijo, kad „dauguma dalykų, kurie šiandien vyksta, susiję su vadinama socialinių tinklų pijarine dalimi – gražiai atrodo, nuotrauką padarė, pasigyrė, kitą dieną kažką galvoti“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Paulauskas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Zuokas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Paulauskas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Zuokas

„Kad ir visiškai neprotingas, nors gali būti padaromas, gatvių siaurinimas, arba tas karas prieš automobilius, vairuotojus. Suprantama, čia yra problema, bet šiuo atveju negali būti, kad viena miesto interesų grupė iškeliama kitų sąskaita, neieškoma sugyvenimo ir sutarimo, kas kiekviename mieste yra būtina.

Tie konfliktai mane kaip žmogų, kaip gyventoją žeidžia, todėl negaliu apie tai nekalbėti. Noriu dalyvauti miesto ir ne tik miesto gyvenime, nes turiu patirties, turiu, ką pasakyti. Taip pat žinau, ką galima padaryti“, – kalbėjo A.Zuokas.

Jis taip pat teigė, kad šiuo metu nemato galimų pretendentų į Vilniaus merus (R.Šimašius jau prieš kurį laiką yra pareiškęs, kad rinkimuose nedalyvaus – red. past.), tačiau neabejoja, jog galinčių vadovauti sostinei tikrai yra. Ir jis mielai prisidėtų prie tinkamo kandidato komandos savo patirtimi.

2020 metų vasarą A.Zuoko tuomet vadovautos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pagrindu įkurta partija „Laisvė ir teisingumas“. Prie jos prisidėjo buvę „tvarkiečiai“, kurių lyderis Remigijus Žemaitaitis tapo naujos partijos pirmininku, ir Artūro Paulausko judėjimas „Pirmyn, Lietuva“. A.Zuokas yra šios partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas.

A.Zuokas Vilniaus miesto taryboje vadovauja devynių narių „Laisvė ir teisingumo“ frakcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius