Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 30

Adamkus sakys kalbą Davose

Pasaulio ekonomikos forume Davose Lietuvos prezidentas sakys kalbą, kurioje pabrėš Europos Sąjungos plėtros svarbą.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šiemet forumo tema – kaip formuoti pasaulį po krizės, o užsienio žiniasklaida šių metų susitikimą Davose vadina pačiu svarbiausiu pasaulio ekonomikos forumu iš visų iki šiol buvusių, praneša Lietuvos radijas.

Pasak prezidento atstovės spaudai Ritos Grumadaitės, Valdas Adamkus Davose kalbą sakys sesijoje, kuri skirta Europos vietai pasaulyje aptarti.

„Prezidento pranešimo pagrindinė žinia bus tokia, kad Europos Sąjunga bus veiksminga ir galės veiksmingai veikti tik tuomet, kai funkcionuos integruota rinka. Pavyzdžiui, tokia sritis kaip energetika – tai yra atskiros energetinės salos, todėl sunku kalbėti vienu balsu, kai reikia spręsti bendrąsias problemas“, – sako R.Grumadaitė.

Jos teigimu, V.Adamkus pabrėš, jog Europos Sąjungos plėtra buvo svarbi ne tik šalims senbuvėms, bet ir naujokėms. Taip pat jis minės euro įsivedimo svarbą.

Tuo metu užsienio žiniasklaida skelbia, kad šių metų susitikime Davose vyrauja niūrios nuotaikos. Bankininkai teigia, kad norėdami išklimpti iš dabartinės ekonominės padėties, Vyriausybės ir bankai turės nebijoti priimti drąsių, neįprastų sprendimų, o ekonomikos sistema turės būti pertvarkyta į lankstesnę ir skaidresnę.

Šveicarijoje kasmet vykstantis forumas truks iki šeštadienio.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius