Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 23

Adatos bananuose ir mėsoje sėja baimę tarp pirkėjų

Policija bei Maisto ir veterinarijos tarnyba tęsia tyrimus dėl maiste rastų adatų. Tiriami mažiausiai 4 tokie atvejai: adatos rastos bananuose ir mėsoje. Spėjama, kad Lietuvoje parduodamuose bananuose rastos adatos tėra nevykęs bandymas pokštauti ir kopijuoti atvejus Australijoje, kur žmonės adatų rado braškėse.
Parduotuvėje Raudondvaryje pirktame banane aptikta adata
Parduotuvėje Raudondvaryje pirktame banane aptikta adata / Skaitytojos Daivos nuotr.

Ieškoti kaltųjų, badančių maistą adatomis – tas pats lyg ieškoti pačių adatų bananų siuntoje. Pareiškimų dėl adatų, rastų bananuose ir kituose maisto produktuose, sulaukusi policija renka informaciją, ar verta pradėti ikiteisminį tyrimą. Tai priklausys nuo surinktų įkalčių ir nukentėjusiems pirkėjams padarytos žalos.

„Iš esmės reikia išsiaiškinti, ar tos bananų dėžės jau atkeliavo į prekybos centrus tokios, ar joms kažkas darė kažką sandėliuose, ar priėjęs įkišo adatą salėje. Reikia surinkti informaciją, manau, policija tai ir padarys“, – sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis.

Marijampolietis Rimantas Kalinauskas į Maisto ir veterinarijos tarnybą kreipėsi dar praėjusią savaitę, kai adatą iš banano ištraukė jo dvylikametė dukra.

„Mergaitė pirmą kąsnį atsikando, paskui antrą kąsnį kasdama adatą dantukais sučiupo ir ištraukė. Pasimetė ji, įsmeigė atgal ir tada jau nufotografavo“, – pasakojo R.Kalinauskas.

Maisto ir veterinarijos tarnyba informuota apie 3 atvejus, kai adatos rastos bananuose, vieną – apie adatą mėsoje. Prekybos centre „Lidl“ įvykęs incidentas išskirtinis, tuo, jog adata rasta įpakuotoje mėsoje.

„Mes ta produktą paėmėme, išsiuntėme tiekėjui ir tiekėjas per kelias artimiausias dienas užbaigs tyrimus, o mes gausime tikslius atsakymus, kaip adata galėjo atsirasti produkte“, – kalbėjo „Lidl“ atstovas Valdas Lopeta.

Maisto ir veterinarijos tarnyba iš prekybos pašalino daugiau nei 200 kilogramų bananų.

„Prekybos tinklai turėtų sugriežtinti priemones tiek viduje, stebėti savitarnos skyrius, nes įrengtos ir stebėjimo kameros, kurios pasitarnaus tyrimui. Žmonės kreipiasi su čekiais, tai pagal laiką galima matyti, kada įsigijo, pamatyti, kaip salė atrodė, ar nebuvo įtartinų asmenų“, – pasakojo Maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Ilona Drulytė.

Žmonės kreipiasi su čekiais, tai pagal laiką galima matyti, kada įsigijo, pamatyti, kaip salė atrodė, ar nebuvo įtartinų asmenų, – pasakojo Maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Ilona Drulytė.

Kai kurie prekybos centrai sako sustiprinę prekybos salių stebėjimą ir kreipęsi į savo tiekėjus. Visais atvejais maiste rasta siuvimo adatų, jos aptiktos skirtinguose prekybos centruose, produktų tiekėjai irgi yra skirtingi. Dėl to spėjama, kad bent bananų atveju tai tėra nevykęs bandymas pokštauti ir kopijuoti anksčiau Australijoje nuvilnijusį skandalą, kai adatų rasta braškėse.

Tai nebe pirmas atvejis, kada su adatomis susijusios istorijos sėja baimę tarp pirkėjų. Prieš metus internete sklido istorijos apie narkomanus, kurie į citrinas neva bado jau naudotas adatas, kad šias dezinfekuotų. Didelį ažiotažą sukėlusi informacija netrukus buvo paneigta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius