Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 04 30

Aistros dėl Sporto rūmų nerimsta: žydų organizacija kaltina Vilniaus merą atmetus „milijardo vertės“ projektą

Planai vietoj Vilniaus koncertų ir sporto rūmų įrengti modernų kongresų centrą toliau kursto aistras. Koalicija „Išsaugokime Vilnių“ („Save Vilna“) platina pranešimus, kad esą Vilniaus meras nepatvirtino jų siūlomo alternatyvaus projekto šioje vietoje, nors tai atneštų Vilniui milijardus eurų. Savivaldybė tvirtina spręsti dėl šio objekto ateities negalinti, rūmai priklauso Turto bankui. Pastarojo atstovai teigia ne kartą kvietę šios koalicijos atstovus susitikti, tačiau taip ir nesulaukė.
Vilniaus sporto rūmai
Vilniaus sporto rūmai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaltina atmetus projektą

„Vilniaus meras atmetė milijardo vertą projektą“ – pranešimą tokiu skambiu pavadinimu jau kurį laiką vis kartoja koalicija „Išsaugokime Vilnių“, prisistatanti kaip asociacija, kurią sudaro „daugiau nei 50 žmogaus teisių organizacijų bei žydų grupių, kurios agresyviai priešinasi Turto banko konferencijų centro statymo projektui“.

Pranešime teigiama esą Remigijus Šimašius nepatvirtino projekto, kuris „būtų atnešęs milijardus užsienio pajamų į Vilnių, o šioje situacijoje vienintelis pralaimėtojas yra Vilnius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius