Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 21

Akcija „Medžioklė“: patikrinti 544 medžiotojai ir nustatyti 22 medžioklės taisyklių pažeidimai

Aplinkos apsaugos departamentas, apibendrindamas akcijos „Medžioklė“ rezultatus, vykusios lapkričio 15–gruodžio 15 d., informuoja, kad buvo surengti 78 reidai, patikrinti 544 medžiotojai ir 286 transporto priemonės. Per akciją nustatyti 22 medžioklės taisyklių pažeidimų ir 38 kito pobūdžio pažeidimai, rašoma pranešime spaudai.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / AAD archyvo nuotr.

Įsibėgėjus medžioklėms su varovais, lapkričio 15–gruodžio 15 d. Aplinkos apsaugos departamentas vykdė akciją „Medžioklė“. Pagrindinis jos tikslas – saugus elgesys medžioklės metu.

„Iš viso per akciją surengti 78 reidai. Per juos patikrintos 286 transporto priemonės ir 544 medžiotojai. Reidų metu departamento pareigūnai nustatė 22 Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių pažeidimus (7 iš jų šiurkštūs). O mus džiugina, kad neįvyko nelaimingų atsitikimų medžioklėje“, – teigia Gamtos išteklių apsaugos skyriaus vyr. specialistė Dalia Černevičienė.

Akcijos „Medžioklė“ laikotarpiu aplinkosaugininkai iš pažeidėjų konfiskavo 1 šaunamąjį ginklą ir 68 draudžiamus medžioklės įrankius. Akcijos metu nustatyta žala gyvūnijai siekia 6134,70 eurų.

Šiais metai Vilniaus ir Alytaus valdybos aplinkosaugininkai surengė daugiausia akcijos „Medžioklė“ reidų. Vilniaus valdybos pareigūnai surengė 22 reidus, patikrino 109 medžiotojus ir nustatė 5 medžioklės taisyklių pažeidimus. Alytaus aplinkosaugininkai surengė 21 reidą ir patikrino 166 medžiotojus. Išaiškinti 3 medžioklės taisyklių pažeidimai (1 iš jų šiurkštus).

Daugiausia draudžiamų medžioklės įrankių – 68 kilpas žvėrims gaudyti – konfiskavo Marijampolės valdybos pareigūnai. Marijampolės aplinkosaugininkai per 15 reidų patikrino 69 medžiotojus ir nustatė 12 medžioklės taisyklių pažeidimų (5 iš jų šiurkštūs).

Per akciją aplinkosaugininkai, siekdami palaikyti saugų elgesį medžioklėje, priminė medžiotojams, kad aplinkosaugos pareigūnai turi teisę tikrinti medžioklėje dalyvaujančių medžiotojų neblaivumą ar apsvaigimą.

Taip pat dar kartą buvo atkreiptas dėmesys, kad per medžioklę su varovais ar sėlinant medžiotojai turi vilkėti ryškios (oranžinės, geltonos) spalvos liemenes ar galvos apdangalus. Be to, per medžioklę su varovais išskirtinai paženklinti turi būti ir šunys.

Pasak D.Černevičienės, itin svarbu medžioklės metu šauti tik įsitikinus, kad tai – medžiojamasis gyvūnas, ir būti tikram, kad šūvis nepavojingas kitiems asmenims.

„Kad būtų užtikrintas ne tik medžiotojų, bet ir gyventojų saugumas, draudžiama šaudyti arčiau kaip per 200 metrų nuo gyvenamųjų sodybų ir naudojamų pastatų. Išimtis taikoma tik tada, kai tokių patalpų savininkai ar valdytojai tam neprieštarauja“, – sako D.Černevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius