-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 19

Akušerijos paslaugų turinčiai atsisakyti Lazdijų ligoninei SAM siūlys kompromisą

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė antradienį susitinka su Lazdijų rajono savivaldybės meru Artūru Margeliu bei Lazdijų ligoninės atstovais, kuriems žada pasiūlyti kompromisą dėl akušerijos paslaugų finansavimo, nors pabrėžia, kad nuolaidžiauti ilgai neketinama.
Medikas
Medikas / Vida Press nuotr.

Ligonių kasoms nusprendus, kad Lazdijų ligoninei iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto nebebus mokama už akušerijos paslaugas, ši atsisakė pasirašyti sutartį ir dėl kitų lėšų.

„Siūlysime kompromisinį variantą pirmam pusmečiui, o antram pusmečiui siūlysime – jeigu meras mano, kad būtinai reikia gimdymo skyrių palikti, kad jie finansuotų patys. Mes šito daryti nedrausime“, – prieš planuojamą susitikimą BNS sakė R.Šalaševičiūtė.

Ji tvirtino, kad Lazdijų ligoninei jau daryta nuolaidų, tačiau joms laikas baigiasi.

„Jeigu nesugebėjo susitvarkyti turėdami mūsų labai aiškius raštus su terminais, su datomis, mes vis atidedame, net Vyriausybės nutarimą keitėme, kad padėtume jiems, pavėlavusiems susitvarkyti su kadrais, su įspėjimo lapeliais, vieną kartą ateina riba“, – teigė ministrė.

Lazdijų rajono savivaldybė praėjusią savaitę išplatino pranešimą, kuriame piktinosi sprendimu Lazdijų ligoninėje nepalikti akušerijos paslaugų. Mero konservatoriaus A.Margelio vadovaujama savivaldybė nurodo, kad gimdymų skaičius Lazdijų ligoninėje didėja: 2015 metais buvo 183 gimdymai, o tai yra 23 daugiau negu 2014 metais.

Vilniaus teritorinė ligonių kasa sprendimą Lazdijų ligoninei nebemokėti už akušerijos paslaugas aiškino tuo, kad ši gydymo įstaiga neatitinka nustatytų kriterijų – priima mažiau kaip 300 gimdymų per metus, o artimiausia tokias paslaugas teikianti įstaiga yra ne toliau kaip už 50 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius