TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 13 /16:23

Albinas Naudžiūnas apie naują koronaviruso atvejį Kaune: „Žmonių, kurie turi infekciją, Lietuvoje yra nemažai“

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad Lietuvoje nustatyti trys nauji koronaviruso (COVID-19) atvejai. Vienas iš jų – Kaune. Kauno klinikinės ligoninės (KKL) generalinis direktorius Albinas Naudžiūnas penktadienį sakė, kad susirgęs asmuo į Lietuvą iš Italijos grįžo su 6 žmonių kompanija. Aiškėja, kad sukarščiavo ir vaikino sesuo, su kuria jis gyveno, tačiau ji dėl koronaviruso dar nėra patikrinta. A.Naudžiūnas įsitikinęs, kad dabar patvirtinti atvejai – tik ledkalnio viršūnė.
Albinas Naudžiūnas
Albinas Naudžiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaune virusas nustatytas iš Italijos grįžusiam piliečiui. Tai yra žmogus, slidinėjęs Šiaurės Italijoje, grįžęs vasario 29 dieną.

„Pacientas yra bokse, izoliuotas. Tai – jaunas žmogus. Taip pat slidininkas, grįžęs iš Šiaurės Italijos, 27 metų“, – pasakojo ligoninės vadovas.

Anot A.Naudžiūno, žmogus saviizoliavosi, tačiau gyveno kartu su seserimi – sesuo jau karščiuoja, tačiau ją tik ketinama patikrinti.

Kur ji laikoma, ligoninės vadovas pasakyti negalėjo, tačiau pabrėžė, kad sesers mėginys tiriamas.

„Paciento būklė – kiek jis leido informuoti, yra nebloga. Vakar jis karščiavo ir skaudėjo gerklę, šiandien temperatūra yra normali, savijauta jo yra normali. Greičiausiai bus, kaip ir kitais ligos atvejais, lengva ligos eiga“, – prognozavo ligoninės vadovas.

Jų pačių kompanija 6 žmonės, skrido, taip kad tų kontaktų buvo pakankamai.

Paklaustas, ar susirgusysis bendravo tik su seserimi, A.Naudžiūnas atsakė teigiamai, pacientas gydytojams aiškino maistą užsakydavęs per „Barborą“. A.Naudžiūnas vylėsi, kad kurjeris maistą palikdavo už durų.

Ar niekas negresia maistą pristačiusiems kurjeriams, anot jo, turėtų patikslinti Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Žmogus teigė, kad jis vykdė rekomendacijas kaip priklauso“, – kalbėjo jis.

„Laikykime, yra geras pavyzdys (kad izoliavosi – aut.), bloga naujiena, kad skrido lėktuvu, buvo daug žmonių. Jų pačių kompanija 6 žmonės, skrido, taip kad tų kontaktų buvo pakankamai“, – sakė jis.

6 minėti asmenys, kurie keliavo kartu, šiuo metu yra izoliuoti.

Jis spėjo, kad lėktuvas leidosi Vilniuje, ne Kaune, tačiau to tiksliai pasakyti negalėjo.

A.Naudžiūno teigimu, atpigus kelionėms žmonės vyko į Milaną apsipirkti, Lietuvos ryšiai su Šiaurės Italija geri, tad žmonių į Lietuvą grįžta vis daugiau.

VIDEO: Kauno klinikinės ligoninės direktorius Albinas Naudžiūnas apie trečiąjį pacientą Kaune

„Tie 6 atvejai, kas nustatyta Lietuvoje, yra ledkalnio viršūnė. Greičiausiai, kad yra žymiai daugiau užsikrėtusių infekcija. Po savaitės dviejų teks laukti sunkesnių pacientų“, – neslėpė jis.

Jo įsitikinimu, kelionės atšaukinėjamos jau per vėlai.

„Žmonių, kurie turi infekciją, Lietuvoje yra nemažai“, – pridūrė jis.

A.Naudžiūnas penktadienį kalbėjo, kad praėjusi para ligoninei buvo nelengva – į ligoninę patys atvyko arba greitoji medicinos pagalba pristatė apie 40 pacientų. Pusė jų – su įtariama koronaviruso infekcija, vienam ji ir pasitvirtino.

Jeigu susirgusiųjų daugės, kitų pacientų į ligoninę ketinama nebepriimti. Pacientai su kitomis infekcijomis bus perkeliami į kitus skyrius.

LMSU Medicinos akademijos Medicinos fakulteto Infekcinių ligų klinikos vadovė Auksė Mickienė penktadienį teigė, kad Kaune nustatytas naujas atvejis nėra susijęs su nuo antradienio Kauno klinikinėje ligoninėje hospitalizuota kauniečių šeima.

Daugiau informacijos apie koronavirusą Lietuvoje skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius