Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 29

Alfonsas Šimkus grįš į teismą

Buvęs Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas Alfonsas Šimkus, įtariamas korupcija, vėl turės grįžti į teismo suolą.
Alfonsas Šimkus
Alfonsas Šimkus / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Teismui perduota byla su ikiteisminio tyrimo medžiaga, kurioje A. Šmkus kaltinamas dėl didesnio nei 250 MGL kyšio priėmimo, papirkimo ir dokumentų klastojimo, svetimo turto iššvaistymo ir kitų nusikalstamų veikų.

Šioje byloje figūruoja ir dar du kaltinamieji - dviejų uostamiesčio įmonių vadovai: „Klaipėdos hidrostatybos“ direktorius Pranciškus Jurgutis ir „Klaipėdos kelių“ Juozas Rukšėnas. Jie kaltinami valstybės tarnautojo papirkimu, dokumentų klastojimu.

Bylos medžiagoje teigiama, kad už padėjimą laimėti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos organizuojamus viešųjų pirkimų konkursus, A. Šimkus kaip kyšio reikalavo ir priėmė naują, per 117 tūkst. litų vertės automobilį „Volvo S60“.

Teigiama, kad buvęs valdininkas verslininkams pateikdavo konfidencialią informacija apie viešuosius pirkimus, dalyvius, pasiūlymus ir jų turinį.

Pernai liepą buvęs valdininkas pripažintas kaltu dėl kurstymo kitą asmenį padaryti nusikaltimą, svetimo turto iššvaistymo bei piktnaudžiavimo tarnyba siekdamas asmeninės naudos, šis nuosprendis jau įsiteisėjęs.

Vėliau, vasarį, jis buvo išteisintas dėl kurstymo nusikalsti kitą asmenį siekiant sau naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, dokumento klastojimo ir jo panaudojimo. Išteisinamąjį nuosprendį apskundė prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius