Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 04 26

Dainiui Pavalkiui premjeras priekaištų neturi, bet svarstys jo atsistatydinimą

Darbo partijos taryba nutarė iš švietimo ir mokslo ministro posto atšaukti Dainių Pavalkį. Tuo metu premjeras sako priekaištų ministrui neturintis ir dar nežino, ar pritars ministro pasitraukimui.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pagal koalicijos susitarimą savo atstovą į švietimo ir mokslo ministro postą deleguoja Darbo partija, tad ji gali siūlyti jį atšaukti.

Aš priimsiu sprendimą po to, kai šį klausimą aptarsime su Darbo partijos vadovybe ir su pačiu švietimo ir mokslo ministru D.Pavalkiu.

Manau, kad Darbo partijos vadovybė paaiškins savo sprendimą artimiausiu metu, o su pačiu D.Pavalkiu turėsime galimybę susitikti pirmadienį Vyriausybės pasitarime“, – sako premjeras  A.Butkevičius.

Pasak premjero, švietimo sistemai šiuo metu keliami dideli iššūkiai, rengiamasi jos pertvarkai, todėl ministerijos vadovas turi būti kompetentingas, įsigilinęs į situaciją. D.Pavalkiui premjeras priekaištų neturi, ministras vykdo Vyriausybės programą.

„Šiandien dar negaliu pasakyti – kalbėsime argumentų kalba“, – pridūrė premjeras, paklaustas, ar pritartų ministro D.Pavalkio atsistatydinimui.

Algirdas Sysas: reikėjo kažką pamokyti

Koalicinės Socialdemokratų partijos atstovas Algirdas Sysas 15min.lt sakė, kad toks sprendimas jam nebuvo netikėtas.

„Daug kalbų buvo jau. Bet turėtumėte darbiečių klausti. Jie turėjo komisiją, patys tikrino. Jis neišlaikė egzamino“, – sakė parlamentaras.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Sysas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Sysas

Paklaustas, ar D.Pavalkis tikrai yra prasčiausias „darbiečių“ ministras, net prastesnis už nuolat peikiamą A.Pabedinskienę, A.Sysas taip pat nebuvo kalbus.

„Negalėčiau pasakyti, ar jis blogiausias. Tai jie taip nutarė – kažką reikia pamokyti“, – sakė Seimo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius