Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 06 16

Algirdas Butkevičius: klausimas dėl partnerystės įteisinimo baigiamas derinti su Bažnyčia

Teisingumo ministerijos projektas dėl partnerystės įteisinimo baigiamas derinti su Katalikų bažnyčia ir turėtų būti svarstomas Vyriausybėje artimiausiu metu, sako premjeras Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes pastaruoju metu buvome susitikę su teisingumo ministru ir arkivyskupu Gintaru Grušu, padarėme pertrauką Vyriausybės svarstyme šiuo klausimu, jie pateikė tam tikrus pasiūlymus“, – Vyriausybėje BNS sakė premjeras.

A.Butkevičius teigė kol kas negalintis pasakyti, kokie tai pasiūlymai, tačiau jo patarėjas religijų klausimais Julius Ratkus pirmadienį esą informavo, kad jie baigiami derinti ir jau kitą savaitę gali būti teikiami ministrų kabinetui.

„Lyg ateinančią savaitę tie pasiūlymai bus suderinti teisininkų – tiek vienos, tiek ir kitos pusės ir atkeliaus į Vyriausybės posėdį šis įstatymo projektas“, – sakė jis.

Teisingumo ministerija Vyriausybėje yra pateikusi projektą, kuriuo partnerystę siūlo leisti tik tarp vyro ir moters.

Seime devyni liberalai ir socialdemokratai kovo pabaigoje įregistravo kitą įstatymo projektą, kuris leistų tiek skirtingos, tiek tos pačios lyties asmenų partnerystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius