Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 18

Algirdas Butkevičius: Nerijaus Meilučio kandidatūra buvo per mažai diskutuota

Nerijaus Meilučio paskyrimui generaliniu prokuroru kelią galėjo užkirsti per mažai diskusijų Seime, mano ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.
Nerijus Meilutis
Nerijus Meilutis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš manau, buvo vadovaujamasi daugiau emociniu dalyku, per mažai buvo diskutuojama apie šitą kandidatūrą. Manau, kad viena iš problemų, kad reikėjo galbūt plačiau padiskutuoti susikvietus frakcijų seniūnus, išgirsti jų nuomonę, nes tai yra nepaprastai svarbus postas“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Jis nepritarė nuomonei, kad atmesta N.Meilučio kandidatūra yra susijusi su valdančiųjų partijų kerštu prezidentei.

„Kiek turiu informacijos, ir iš opozicinių frakcijų nemažai žmonių balsavo prieš šitą kandidatūrą“, – kalbėjo premjeras.

Pasak A.Butkevičiaus, jis pats tikėjosi, kad kandidatas į generalinius prokurorus bus patvirtintas ir pats N.Meilučio kompetencija teigė neabejojantis: „atsakinėjant į klausimus, kiek man teko klausytis frakcijoje, man jo kompetencija paliko gerą įspūdį“.

Už N.Meilučio kandidatūrą antradienį per slaptą balsavimą buvo 46 Seimo nariai, prieš – 50, 19 susilaikė. Pagal Konstituciją, prezidentas generalinį prokurorą skiria ir atleidžia Seimo pritarimu.

40-ties N.Meilutis šešerius metus yra dirbęs ikiteisminio tyrimo pareigūnu, nuo 2004 metų jis eina teisėjo pareigas, nuo 2011 metų vadovauja Kauno apygardos teismui.

Ligšiolinio generalinio prokuroro Dariaus Valio kadencija baigėsi birželio 15 dieną. D.Valys prokuroru penkerių metų kadencijai buvo paskirtas 2010-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius