Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 03

Algirdo Mykolo Brazausko tiltą Vilniuje turėsime nebent 2020 metais

Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko vardu tiltą ar gatvę Vilniuje bus galima pavadinti nebent 2020 metais. Pagal Vilniaus savivaldybės tarybos sprendimą Asmenų atminimas gali būti įamžintas pastatų, gatvių, tiltų, paminklų ir kitų objektų pavadinimuose ne anksčiau kaip praėjus 10 metų nuo jų mirties.
Prie A.M.Brazausko kapo Antakalnio kapinėse padėta gėlių
Paminklas A.M.Brazauskui yra Antakalnio kapinėse, bet tiltas jo vardu galės būti pavadintas dar negreit. / Luko Balandžio nuotr.

Siūlymas A.M.Brazausko vardu pavadinti Žirmūnų tiltą Vilniuje kartą jau nesulaukė savivaldybės politikų pritarimo. Dabar taryba nusprendė reglamentuoti, kiek metų po mirties praėjus asmenis galima būtų įamžinti ant pastatų ar pavadinant pastatus, gatves, tiltus.

Nuspręsta, kad skubėti su sprendimais suteikti neseniai mirusių asmenų vardus objektams neverta. Tad memorialinėse lentose asmenis bus galima įamžinti po mirties praėjus penkeriems metams.

Pastatai, gatvės, tiltai, paminklai ir kiti objektai bus tų asmenų vardais pavadinami tik praėjus dešimtmečiui. Politikai neatkreipė dėmesio į socialdemokratų pastabą, kad miršta visi, tad šis sprendimas neturėtų būti siejamas tik su noru įamžinti A.M.Brazausko atminimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius