Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 10 /12:36

Alytaus meras socialdemokratas Feliksas Džiautas atleistas iš pareigų, nauju meru tapo Jurgis Krasnickas

Alytaus miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį iš mero pareigų atleido socialdemokratą Feliksą Džiautą.
Alytaus meras Feliksas Džiautas
Feliksas Džiautas atleistas iš Alytaus mero pareigų / J.Kalinsko nuotr.

Už jo atleidimą neeiliniame tarybos posėdyje pasisakė 18 miesto politikų, trys balsavo prieš. Iš viso Alytaus taryboje yra 27 nariai.

Merui buvo priekaištaujama dėl neveiklumo ir blogo darbo.

F.Džiautas miestui vadovavo nuo 2010-ųjų gruodžio. Jis mero poste pakeitė įtarimų dėl korupcijos sulaukusį buvusį savo partietį Č.Daugėlą, kuris buvo išbrauktas iš Socialdemokratų partijos sąrašų.

Naujas meras – iš socialdemokratų partijos pašalintas Jurgis Krasnickas

Alytaus miesto meru išrinktas Jurgis Krasnickas, kuris trečiadienį buvo pašalintas iš Socialdemokratų partijos. Už jį balsavo 19 tarybos narių iš 27, daugiau kandidatų vadovauti miestui nebuvo iškelta.

F.Džiautas BNS patvirtino, kad J.Krasnickas trečiadienį vykusiame partijos Alytaus miesto skyriaus tarybos posėdyje iš socialdemokratų gretų buvo išbrauktas.

Kaip BNS sakė Alytaus socialdemokratų atstovas Edmundas Čečėta, J.Krasnickas iš partijos pašalintas dėl to, kad pasirašė interpeliaciją F.Džiautui ir taip diskreditavo partiją.

Iš socialdemokratų gretų išbraukti ir kiti du interpeliaciją pasirašę miesto tarybos nariai Irena Sedleckaitė bei Henrikas Šivokas.

„Jie pašalinti už partijos vardo diskreditavimą ir partijos statuto nesilaikymą, kadangi su kitomis partijomis pasirašė interpeliaciją merui neaptarę to klausimo su partijos taryba“, – BNS sakė F.Džiautas.

J.Krasnickas teigia skųsiantis sprendimą jį pašalinti iš partijos, mat mano esantis pašalintas dėl „vieno žmogaus ambicijų ir machinacijų“ trečiadienį skyriaus taryboje „surežisuotame spektaklyje“.

„Ką darė mūsų skyriaus pirmininkas (F.Džiautas – BNS), žmogiškąja prasme galima suprasti, bet kaip socdemas – tikrai nesuprantu. Aš esu socdemas, buvau socdemas ir liksiu socdemas. Manau, tik Socdemų frakcijoje aš galiu dirbti. Jie priėmė sprendimą – aš jį apskųsiu“, – kalbėjo jis.

Naujasis meras pirmu naujos valdžios darbu įvardija kai kurių savivaldybės vadovų pakeitimą. Anot jo, po savaitės bus bandoma atleisti vicemerą konservatorių Dobilą Kurtinaitį ir administracijos direktorę Onutę Balevičiūtę.

„Šis mūsų ėjimas ir valdžių pakeitimas, manau, buvo neįprastas Lietuvai – ne per vieną naktį. Visus darbus darome ir darysime gerai pamąstę, o pirmas darbas dar neužbaigtas – kitą ketvirtadienį turi vykti tarybos posėdis, suformuota visa valdžia. Realūs ir konkretūs darbai gali prasidėti, kai žmonės yra tikri dėl savo darbo vietų, dėl ateities“, – teigė J.Krasnickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius