Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 18

„Amnesty International“ pagyrė Seimo tyrimą dėl CŽV kalėjimo Lietuvoje

Seimo atliktas tyrimas dėl JAV Centrinės žvalgybos valdybos sulaikytų asmenų pervežimo ir kalinimo Lietuvos teritorijoje pristatomas kaip sektinas pavyzdys kitoms Europos valstybėms, galimai dalyvavusioms CŽV sulaikytų asmenų pervežimo ir kalinimo programoje. Tai šiandien išgirdo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai, susitikę su žmogaus teisių gynimo organizacijos „Amnesty International“ atstovais, teigiama Seimo pranešime spaudai.
ABC praneša, kad CŽV Vilniuje laikė kalinius
„Amnsety International" pagyrė Seimo tyrimą dėl galimo CŽV kalėjimo Lietuvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Amnesty International“ atstovė Julia Hall, pristatydama šią savaitę paskelbtą ataskaitą, kurioje apžvelgiama atnaujinta informacija apie Europos valstybių dalyvavimą slaptųjų CŽV sulaikymo centrų programoje ir vykdomus tyrimus dėl to, minėjo, kad Lietuvos parlamento tyrimas buvo atliktas greitai, skaidriai, o tuo tarpu kitose Europos valstybėse atliekami tyrimai tęsiasi jau kelis metus ir kol kas tebėra neaiški jų baigtis.

Susitikimo metu buvo kalbėta apie Generalinės prokuratūros vykdomą ikiteisminį tyrimą dėl galimo Lietuvos pareigūnų piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ar įgaliojimų viršijimo. „Amnesty International“ nuomone, Generalinė prokuratūra turėtų kuo išsamiau ištirti įtarimus dėl slaptų sulaikymo centrų, taip pat išsiaiškinti, kurios Lietuvos institucijos ir pareigūnai yra atsakingi už tiesioginį dalyvavimą ar prisidėjimą prie žmogaus teisių pažeidimų, kurie galėjo būti padaryti slapto sulaikymo ir pervežimo operacijų metu.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas savo ruožtu pakvietė tarptautines organizacijas bendradarbiauti ir padėti Generalinei prokuratūrai surasti šaltinius, kurie leistų atskleisti kuo daugiau informacijos apie Lietuvos dalyvavimą slaptųjų CŽV sulaikymo centrų programoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius