Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 25

Amžinasis direktorius: valstybės įsteigtos agentūros vadovas nesikeičia dvidešimt metų

Kai kuriems politikams ir ekspertams akcentuojant, kad tam tikrų įstaigų vadovai neturėtų užsisėdėti postuose, kalbant apie kadencijų reikalingumą, tokia praktika taikoma ne visur. Viešajai įstaigai Europos socialinio fondo agentūra, kurios steigėja yra valstybė, nuo 2002 metų vadovauja Povilas Česonis. Jis pažymėjo, kad įstaigos veiklą reglamentuojančiuose teisės aktuose vadovo kadencijos nėra numatytos, agentūros veiklos rezultatai vertinami gerai. Atsakingos ministerijos mato pokyčių poreikį ir žada juos inicijuoti.
Povilas Česonis
Povilas Česonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip nurodoma Europos socialinio fondo agentūros įstatuose, įstaigos tikslas – tenkinant viešuosius interesus administruoti ir vykdyti žmogiškųjų išteklių plėtros ir kitus projektus bei programas, kurie finansuojami iš nacionalinių, Europos Sąjungos bei kitų lėšų, siekiant racionalaus pinigų panaudojimo ir išlaidų tinkamumo užtikrinimo bei plėtojant tarptautinį bendradarbiavimą.

Agentūra skelbia ministerijų patvirtintus kvietimus teikti paraiškas ir jas vertina, informuoja ir konsultuoja pareiškėjus, rengia paramos sutartis, prižiūri, kaip įgyvendinami projektai, tiria pažeidimus, valdo projektų rizikas, atlieka patikras vietoje.

Keliami tikslai pasiekti

2016 metais pensinio amžiaus sulaukęs P.Česonis, aiškino, kad į Europos socialinio fondo agentūros direktoriaus pareigas 2002 metais buvo atrinktas bei paskirtas konkurso būdu ir jai iki šiol sėkmingai vadovauja.

Jo teigimu, Viešųjų įstaigų įstatyme ir agentūros veiklą reglamentuojančiuose teisės aktuose nėra numatyta įstaigos vadovo kadencijos trukmė.

Anot jo, kiekvienais metais Europos socialinio fondo agentūros veiklą bei darbo rezultatus vertina valdyba ir agentūros dalininkai (Socialinės apsaugos ir darbo (SADM) bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM).

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Povilas Česonis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Povilas Česonis

„Kasmet vertinamas agentūros strateginio plano įgyvendinimas pagal jame nustatytus veiklos vertinimo kriterijus. Iki šiol agentūros veiklos rezultatai yra vertinami gerai, strategijoje keliami tikslai pasiekti, vadovauju puikiai sustyguotai ir efektyviai veikiančiai organizacijai, kuri taiko inovatyvius vadybos metodus, turi procesinį valdymą bei labai stiprią ir kompetentingą darbuotojų komandą“, – sakė P.Česonis.

Europos socialinio fondo agentūros vadovas taip pat teigė, kad džiaugiasi, jog kiekvienos dienos darbais gali prisidėti prie organizacijos, administruojančios Europos Sąjungos investicijas į žmogų, gyvavimo ir klestėjimo.

„Todėl viliuosi dirbti tol, kol mano veikla bus naudinga ir vertinama teigiamai, kol norėsiu dirbti ir tai daryti man leis sveikata“, – kalbėjo jis.

Viliuosi dirbti tol, kol mano veikla bus naudinga ir vertinama teigiamai, kol norėsiu dirbti ir tai daryti man leis sveikata.

Pokyčiai būtini

Steigėjui – valstybei – atstovaujančios ir dalininko funkcijas įgyvendinančios vienos ministerijų – SADM – vadovės Monikos Navickienės patarėjas Tomas Kavaliauskas sakė, kad vertinant dabartinį ir per daugelį metų susiklosčiusį viešųjų įstaigų veiklos reglamentavimą, ministerijos manymu, pokyčiai būtini.

Jis informavo, kad netrukus bus teikiamas siūlymas koreguoti Europos socialinio fondo agentūros įstatus, numatant kadencijas vadovams.

Pasak T.Kavaliausko, nuo 2002 metų Europos socialinio fondo agentūros vadovo pareigas einantis P.Česonis įgyvendina valdybos keliamus metinius strateginius įstaigos veiklos tikslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius