Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 19

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius: sutarties su „Chevron“ pasirašymas – teisingas žingsnis

Lietuvos ketinimą paskelbti JAV energetikos kompaniją „Chevron“ skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso laimėtoja parlamentinės opozicijos lyderis Andrius Kubilius vadina teisingu žingsniu.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aplinkos ministerijos komisija penktadienį turėtų spręsti dėl „Chevron“ paskelbimo skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso laimėtoja.

„Tai teisingas žingsnis. Šį kartą Vyriausybė išdrįs priimti teigiamą sprendimą ir bus su konkursą laimėjusia kompanija „Chevron“ pasirašyta sutartis. Be abejo, toliau laikantis visų saugumo priemonių tirti, o ištyrus apsispręsti dėl potencialiai galimos gavybos“, – penktadienį Žinių radijui teigė A.Kubilius, kuriam būnant premjeru buvo paskelbtas tarptautinis konkursas dėl skalūnų dujų paieškos ir gavybos Lietuvoje.

Jis teigė, kad visais atvejais reikia išsiaiškinti, kokie galimi Lietuvos skalūnų klodai.

„Esu už tai, kad Lietuva, kaip ir kitos šalys, kuriose manoma, kad yra skalūninių dujų, ištirtų, ar tikrai jų turime, kiek jų turime ir kokia iš to gali būti nauda“, – kalbėjo A.Kubilius.

Parlamentaras mano, kad baimės dėl galimos žalos aplinkai žvalgant skalūnų dujas yra perdėtos, nes darbai būtų atliekami naudojant technologijas, kurios yra saugios.

„Manyčiau, kad šitų baimių, sukeltų dėl nežinojimo ar kitų priežasčių, kad skalūnų dujų žvalgyba gali sukelti kokių nors bėdų, tikrai per daug. Be to, yra visos technologijos, kurios gali apsaugoti nuo bėdų“, – teigė A.Kubilius.

„Chevron Exploration & Production Lietuva“ vadovas Gilbertas Ankenbaueris anksčiau yra sakęs, kad Seimui sugriežtinus skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos tvarką, bendrovei gali tekti daugiau investuoti, be to, prireiks daugiau laiko, ieškant skalūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius