Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 25

Andrius Kubilius tikisi, kad naujasis Lenkijos prezidentas atsigręš į regioninę politiką

Buvęs premjeras konservatorius Andrius Kubilius tikisi, kad Lenkijos prezidentu išrinktas Andrzejus Duda atsigręš į regioninius santykius, užuot visą dėmesį sutelkus Varšuvos pastangoms įsitvirtinti Europos Sąjungos (ES) elite.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikėčiausi, kad bus grįžtama prie žuvusio prezidento Lecho Kaczynskio politikos, kad Lenkijai priklauso natūrali viso regiono geopolitinė lyderystė, ypač turint omenyje dabartinę Rusijos agresiją“, – BNS pirmadienį sakė A.Kubilius.

„Tai būtų labai svarbu, nes paskutiniu metu, ypač Radeko Sikorskio dominavimo užsienio politikoje metu, Lenkijai buvo svarbu įsitvirtinti tarp Europos didžiųjų, būti aukščiausioje lygoje su didžiausiomis Europos valstybėmis, o ne rūpintis regiono saugumu“, – kalbėjo Seimo opozicijos lyderis.

Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas, socialdemokratas Gediminas Kirkilas savo ruožtu pabrėžė, kad naujasis Lenkijos prezidentas „yra labai nusiteikęs stiprinti Lenkijos santykius su NATO“.

Jis atkreipė dėmesį, kad Varšuvoje 2016 metais vyks NATO viršūnių susitikimas. Pasak Seimo vicepirmininko, A.Duda susitikimo metu „neabejotinai skirs daug dėmesio“ didesniam Aljanso buvimui Rytų Europoje.

G.Kirkilo teigimu, A.Dudos užsienio politikos kryptis bus artima 2009 metais aviakatastrofoje žuvusio buvusio L.Kaczynskio strategijai.

„O kokie buvo tuo metu santykiai? Tuo metu santykiai tarp L.Kaczynskio ir tuometinio prezidento Valdo Adamkaus buvo labai aktyvūs“, – spaudos konferencijoje kalbėjo parlamentaras.

Rinkėjų apklausos duomenimis, sekmadienį rinkimuose už A.Dudą balsavo 53 proc. rinkėjų. Jis įveikė dabartinį prezidentą Bronislawą Komorowskį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius