Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 06

Andrius Tapinas pasiekė: Remigijus Žemaitaitis privalės dalyvauti teismo posėdžiuose

Po visą vasarą trukusios pertraukos trečiadienį Klaipėdos apylinkės teisme atversta byla, kurioje figūruoja dvi garsios pavardės – Remigijus Žemaitaitis ir Andrius Tapinas. Žurnalistas ir viešoji įstaiga „Laisvės TV“ iš Seimo nario už tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimą apie neva praloštus pinigus „Bayraktar“ dronui pirkti siekia prisiteisti 20 tūkst. eurų. Nors posėdis ir vėl nukeltas, A.Tapinui pavyko pasiekti, kad kitąkart jame dalyvautų ir pats Seimo narys.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gegužę politikas kreipėsi į teismą su prašymu nenagrinėti A.Tapino ir „Laisvės TV“ ieškinio ir priteisti bylinėjimosi išlaidas. Tačiau teismas tokį prašymą atmetė.

Pavasarį teisme nuotoliniu būdu posėdžiavęs A.Tapinas teigė nematąs galimybės taikiai išspręsti šio ginčo, nes bylai atsidūrus teisme R.Žemaitaitis toliau laikėsi savo pozicijos ir paskelbtos informacijos nepaneigė.

Politikas teigė, esą jokios klaidinančios ar tikrovės neatitinkančios informacijos apie ieškovus nepaskelbė, o tik išdėstė savo nuomonę apie ieškovų tam tikrą viešai deklaruojamą elgesį bei asmeniškai vertino ir sugretino pačių ieškovų viešai skelbiamas naujienas.

Trečiadienį posėdyje Klaipėdos miesto apylinkės teisme nuotoliniu būdu dalyvavo ieškovas A.Tapinas ir dvi R.Žemaitaičiui atstovaujančios advokatės. Nesijungė į posėdį Seimo narys ir gegužę. Tuo metu savo feisbuke jis puikavosi atostogų vaizdais.

A.Tapinas pateikė teismui prašymą, kad R.Žemaitaičio dalyvavimas teismo posėdžiuose būtų pripažintas kaip būtinas. Argumentas – politikas turi pats pasisakyti apie teiginius, kuriuos išsakė. Teismas tokį prašymą tenkino. Tad kitą kartą – spalio pabaigoje – Seimo narys privalės dalyvauti šios bylos posėdyje.

Paaiškėjo, kad likus pusvalandžiui iki teismo posėdžio, politikui atstovaujančios teisininkės teismui pateikė šūsnį dokumentų. Tai ir įvairūs paties A.Tapino pasisakymai viešumoje, publikacijos žiniasklaidoje, auditorių, tyrusių „Laisvės TV“ išvados.

Žurnalistas teigė, kad nors ši informacija ir vieša – su jos turiniu nėra išsamiai susipažinęs, todėl teismo posėdis turėtų būti nukeltas.

Teisėja tokį jo prašymą tenkino, kad būtų užtikrintas abiejų šalių lygiateisiškumas. Susipažinti su pateikta medžiaga pageidavo ir pati bylą nagrinėjanti teisėja.

Gegužę teigta, kad ši byla galėtų būti išnagrinėta ir per dieną. Tačiau atsirado vis naujų prašymų, tad buvo atidėta.

Klaipėdos apylinkės teisme prie šios istorijos bus sugrįžta spalio paskutinę dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius