Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 23

Anglijoje nuteistas lietuvis liepė draugei gerti alkoholį ir grasino išprievartauti

34-erių lietuvis Deividas Janušaitis nesulaukė Anglijos Noridžo teismo malonės – smurtautojui skirta dvejų metų ir trijų mėnesių kalėjimo bausmė, skelbia „Eastern Daily Press“.
Smurtas poroje
Smurtas poroje / 123RF.com nuotr.

Kaip teigiama leidinio publikacijoje, lietuvis buvo suimtas po to, kai dabar jau buvusią savo merginą užpuolė namuose, neleido jai niekur išeiti ir liepė vartoti alkoholį, kitu atveju grasino ją išprievartauti.

Teisme buvo atskleista, kad nukentėjusioji buvo pastebėta sėdinti šalia kelio, jai iš nosies ir burnos bėgo kraujas – jai pavyko pasprukti iš namų, kuriuose buvo įkalinta. Teigiama, kad tuo metu, kai merginai padėti sustojo pro šalį važiavęs vairuotojas, ten pat buvo ir D.Janušaitis. Jis išgirdęs, kad vairuotojas ketina iškviesti pagalbos tarnybas, vis kartojo: „Jokios policijos, jokios policijos.“

Tarnyboms atvykus lietuvis buvo suimtas, o sužalota mergina išvežta į ligoninę. Slaugytojui ji pasakojo, kad namuose nuolat patirdavo smurtą ir kad jos gyvenimo partneris ją buvo užrakinęs ir neleido niekur išeiti. Mergina sakė, kad jai buvo smogta ranka, tačiau vėliau duoti parodymus pareigūnams ji atsisakė.

Trečiadienį, gruodžio 22 dieną, vykusio teismo metu D.Janušaitis prisipažino spalio 12 dieną sužalojęs savo merginą.

Kaip rašo leidinys, vyras taip pat pažeidė anksčiau paskirtą įsakymą, nes šių metų rugsėjį jau buvo užpuolęs policijos pareigūną.

Teisėjas, skyręs lietuviui bausmę, sakė, kad „tai buvo bailus išpuolis prieš tuometinį partnerį.“

Be įkalinimo bausmės emigrantui paskirtas ir draudimas trejus metus tiesiogiai ir netiesiogiai bendrauti su buvusia drauge.

Lietuvio interesams teisme atstovavęs Michaelas Clare‘as teisme akcentavo, kad lengvinanti aplinkybė yra ta, kad jo klientas pripažino kaltę. Jis taip pat teigė, kad nors mėlynė ant akies ir patinęs veidas nebuvo malonūs pojūčiai, tačiau jie negali būti laikomi sunkiais sužalojimais.

Visgi teismo tai neįtikino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius