-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 24

Anksti sukurta šeima Sandrai nesutrukdė atrasti svajonių specialybės – floristikos

Iš Joniškio kilusi Sandra Kinelytė nuo mažens svajojo tapti gėlininke, tačiau gyvenimas susiklostė taip, kad profesinius planus ir mokslų baigimą merginai teko kuriam laikui atidėti. Anksti sukūrusi šeimą Sandra kelerius metus praleido augindama dukrytes, tačiau noras atrasti kelią, realizuoti save profesinėje srityje niekur nedingo. Dabar moteris labai džiaugiasi pasiryžusi, įveikusi vidinius sunkumus ir atradusi floristės profesiją.
Sandra Kinelytė
Sandra Kinelytė / Asmeninios arch. nuotr.

Svajojo tapti gėlininke

Joniškyje nuo mažų dienų augusi S. Kinelytė dar vaikystėje svajojo tapti gėlininke. Moteris prisimena, kad būdama mergaitė mėgo dėlioti įvairias kompozicijas iš gėlių. Vis dėlto kryptingai judėti profesinės svajonės link nuo pat jaunystės Sandra negalėjo, mat anksti sukūrė šeimą. Dukreles auginusi mergina mokyklos baigimą ir savirealizacijos paieškas atidėjo ateičiai.

Nors prabėgus laikui grįžti į darbo rinką buvo nelengva, Sandra atrado jėgų ir tam ryžosi. „Įsidarbinau restorane barmene-padavėja, darbo valandos buvo labai ilgos, pradėjo trūkti laiko mergaičių priežiūrai, todėl teko išeiti iš darbo“, – pirmąjį bandymą susirasti nuolatinį darbą prisiminė moteris.

Pasižiūrėjusi, kaip dirba floristai, iš arčiau susipažinusi su jų darbu Sandra pradėjo rimtai galvoti apie šią specialybę.

Praėjus kuriam laikui Sandra nusprendė užsiregistruoti į darbo biržą, ten konsultantė moteriai pasiūlė dalyvauti projekte „Atrask save“. „Tuomet pagalvojau, o kodėl gi nepamėginus?“ – prisiminė moteris. Pasak jos, kaip tik tada jautė didžiulį norą atrasti sau patinkančią veiklą, tačiau stigo drąsos.

Vienu iš didžiausių projektų suteiktų privalumų Sandra įvardijo būtent įkvėptą motyvaciją. „Išmokau bendravimo įgūdžių, kaip elgtis su darbdaviais, o svarbiausia, įgijau pasitikėjimo savimi ir motyvacijos“, – tikino jauna floristė.

S.Kinelytės nuotr./Floristika
S.Kinelytės nuotr./Floristika

Prisiminė vaikystės svajonę

Sandra pasakojo, kad būtent projekto metu prisiminė vaikystės svajonę tapti gėlininke ir nusprendė judėti šia linkme. „Su projektu „Atrask save“ važiavau į Šiaulių darbo rinkos mokymo centrą. Apsilankėme viename iš siūlomų mokymų kabinetų, mane labiausiai sužavėjo floristų gaminti darbai ir jų kompozicijos. Juk gėlės, darbas su jomis man patiko nuo vaikystės“, – tikino pašnekovė. Pasižiūrėjusi, kaip dirba floristai, iš arčiau susipažinusi su jų darbu Sandra pradėjo rimtai galvoti apie šią specialybę.

Netrukus moteris pasiryžo užsiregistruoti į kursus ir mokytis floristės amato, šio sprendimo Sandra nesigaili iki šiol. „Džiaugiuosi savo darbu ir savo darbais, o mokslų pabaigoje, tikiuosi, viskas bus puiku“, – vylėsi pašnekovė. Nors nuspėti, kaip viskas klostysis toliau, yra sunku, mano Sandra, tačiau ji neslepia ir savo lūkesčių. Ateityje moteris svajoja sukurti kokį nors nediduką verslą. Kas be ko – susijusį su gėlėmis ir floristika.

Projekto „Atrask save“ tikslas – mažinti 15 iki 29 m. nedirbančių ir nesimokančių jaunuolių skaičių Lietuvoje. Lietuvos darbo biržos ir Jaunimo reikalų departamento vykdomas projektas finansuojamas Europos socialinio fondo ir Jaunimo užimtumo iniciatyvos lėšomis. Daugiau informacijos apie projektą čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius