-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 16 /14:45

Antanas Guoga dalies verslo valdymą ketina perleisti savo vardo fondui

Laikinasis Liberalų sąjūdžio vadovas, europarlamentaras Antanas Guoga, pirmadienį pareiškęs atsisakysiantis verslų Lietuvoje, dalies jų valdymą ketina perduoti savo vardo labdaros fondui. A.Guoga BNS pirmadienį sakė jau radęs pirkėjus daliai savo verslo, kitą planuoja perduoti valdyti labdaros fondui, kurio jis neįvardijo.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Guogos paramos fondo direktorė Džiuljeta Koženevska BNS patvirtino, kad fondas ketina perimti dalies europarlamentaro verslo valdymą.

„Taip, planuojama stiprinti šitą fondą, kad jis galėtų toliau bendradarbiauti teikiant paramą. Kaip žinote, fondas veikia sėkmingai jau dveji metai, išdalinta labai daug paramų ir norime stiprinti bendradarbiavimą su kitais fondais ir plačiau tą filantropiją daryti“, – BNS sakė A.Guogos paramos fondo vadovė.

Pasak jos, kol kas nėra nuspręsta, kokiu būdu fondas perimtų dalį A.Guogos verslo.

„Kol kas nieko negaliu pasakyti, nes apie tai dar nėra išdiskutuota. (...) Kai išdirbsime, žiūrėsime kaip yra geriausia, kaip yra teisingiausia, kaip įstatymiškai bazė turi atrodyti, tada viską susidėliosime, ir taip ir darysime. Kol kas tai yra mintis, toks noras, bet visam tam, suprantama, turi būti darbas padarytas“, – kalbėjo Dž.Koženevska.

Anot fondo vadovės, sprendimus tikimasi priimti artimiausiu metu.

„Čia viskas dar yra labai šviežia, tikrai iki detalių dar negaliu pasakyti, nes žinutė išėjo šiandien ryte ir kol kas informacijos yra tik tiek, kiek jos pateikėme, o kai viduje susidėliosime, nuo ko pradėsime, kaip užbaigsime, tai tada galėsime duoti daugiau informacijos“, – BNS teigė Dž.Koženevska.

Pranešė pirmadienį

Laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu tapęs europarlamentaras Antanas Guoga pirmadienį pranešė besiruošiantis atsisakyti Lietuvoje turimų verslų.

„Pastarųjų dienų įvykiai paskatino mane imtis to, kam jau kuris laikas ruošiausi. Kaip įmanoma greičiau atsisakysiu Lietuvoje turimų verslų“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pirmadienį paskelbė A.Guoga.

„Visą gyvenimą planavau, kad pinigus atiduosiu geriems tikslams ir dabar labai geras momentas. Neturėti verslų Lietuvoje yra daug geriau, negu turėti, tai aš džiaugiuosi, kad pasitraukiu iš verslo ir tuos pinigus skirsiu labai rimtiems tikslams“, – BNS sakė europarlamentaras.

A.Guoga sako jau radęs pirkėjus daliai savo turimo verslo, kitą planuoja perduoti valdyti labdaros fondui.

„Aš to turto nevaldysiu ir tai įvyksta dabar“, – kalbėjo A.Guoga.

Jo teigimu, „tai jau praktiškai yra padaryta“. Europarlamentaras pabrėžė, kad atsisakyti verslo ir pinigus skirti labdarai jis norėjau jau seniai, o tai, kad apie šiuos planus buvo paskelbta po E.Masiulio korupcijos skandalo, yra sutapimas.

A.Guoga sakė negalintis atskleisti, kas yra jo verslo pirkėjai, nes sandoriai kol kas nėra užbaigti.

„Bet mes kalbame apie tarptautinius pirkėjus, listinguojamas įmones“, – sakė jis.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai šių metų balandį A.Guogos pateiktoje privačių interesų deklaracijoje nurodoma, kad jis yra bendrovės „Lošimų strateginė grupė“, valdančios „TonyBet“ lažybų punktus, akcininkas, sporto transliacijas internetu vykdančios „Sport media“ ir televizijos žaidimų bendrovės „TV žaidimai“ akcininkas, drabužiais prekiaujančios „Sport Clothes“ akcininkas, nekilnojamojo turto valdymu užsiimančių bendrovių „NTSG“ ir „TR Holding“ akcininkas.

VIDEO: E.Masiulis: „Aš norėčiau labai daug ką jums pasakyti“

Deklaracijoje taip pat atskleidžiama, kad A.Guoga nuo 2007-ųjų sausio pabaigos yra užsienyje registruotos bendrovės „Rate Detective“ akcininkas.

Registrų centro duomenimis, A.Guoga yra vienintelis bendrovių „NTSG“ ir „TR Holding“ akcininkas, jam priklauso 51 proc. „Sport Clothes“ įstatinio kapitalo, taip pat 8 proc. „Sport media“ akcijų.

„Lošimų strateginė grupės“ akcijas A.Guoga valdo netiesiogiai: 64,9 proc. šios įmonės akcijų priklauso „NTSG“, dar 6,7 proc. – „TR Holding“.

2015 metų Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, A.Guogos turimų akcijų vertė siekia 24,55 mln. eurų.

A.Guoga laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu tapo po to, kai dėl įtarimų kyšininkavimu atsistatydino partijos vadovas Eligijus Masiulis.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo perduoti E.Masiuliui 106 tūkst. eurų kyšį. Teismas leido suimti R.Kurlianskį 20-čiai parų, jam pareikšti įtarimai didelės vertės prekybos poveikiu ir stambaus masto papirkimu.

Sulaukęs įtarimų dėl kyšininkavimo, E.Masiulis pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų bei atsisako Seimo nario mandato. A.Guoga laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu tapo po to, kai dėl įtarimų kyšininkavimu atsistatydino partijos vadovas Eligijus Masiulis.

Prokurorai yra priėmę sprendimą E.Masiulį apklausti kaip specialųjį liudytoją. Apklausti jo kaip įtariamojo kol kas neleidžia turima parlamentaro teisinė neliečiamybė.

Liberalų sąjūdžio valdyba nutarė birželio 11 dieną šaukti neeilinį partijos suvažiavimą, kuriame būtų išrinktas naujasis vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius