Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 18

Antplūdis: „DFDS“ keltai užpildyti kelias dienas į priekį, keleiviams virusas nenustatytas

„Dirbam pilnu pajėgumu, nes lietuviai kažkaip turi grįžti į Lietuvą“, – antradienį 15min sakė „DFDS Seaways“ atstovas Vaidas Klumbys. Keltai iš Vokietijos užpildyti kelias dienas į priekį, iš Švedijos taip pat plaukia pilni. Iš keltų pastarosiomis dienomis į Klaipėdos universitetinę ligoninę buvo atvežta per 20 keleivių, laimei, jiems koronavirusas nepasitvirtino.
DFDS seaways keltas
DFDS seaways keltas / Bendrovės nuotr.

Prie Lenkijos sienos įstrigę lietuviai ieško kelių grįžti namo, o bene vienintelis toks būdas šiuo metu yra kelionė keltu iš Kylio. Tiesa, bilietų kol kas yra tik penktadienį.

„Iš Kylio daugiausiai problemų, natūralu, kad žmonės ieško būdų grįžti. Susisiekimo ministerija dirba, tikriausiai, bendradarbiaujama su Vyriausybe, Užsienio reikalų ministerija, ieškoma įvairių būdų, bet keltai likęs kaip svarbus kanalas, kelias grįžti į Lietuvą. Mes tą misiją tautiečių parplukdymo labai rimtai ir atvira širdim vykdom, – sakė V.Klumbys. – Iš Kylio mes neturim vietų tris dienas į priekį, bet pradedant nuo 20 dienos vietų atsiranda. Kas turės kantrybės palaukti tas kelias dienas, gali rezervuoti, penktadienį vietų kažkiek yra, šeštadienį ir sekmadienį laisvų daugiau. Žinoma, nėra patogu, kad negali grįžti ryt ar poryt, bet bent jau yra galimybė už kelių dienų bandyti“.

Keltai iš Vokietijos talpina 517 keleivių, tačiau šiuo metu siekiant, kad keleiviai nesėdėtų greta vienas kito, uždarytas sėdimų vietų salonas, kuriame yra apie šimtas vietų.

15min skaitytojo nuotr./DFDS keltas „Patria“
15min skaitytojo nuotr./DFDS keltas „Patria“

„Kelto veikla taip sutvarkyta, kad keliaujantys kuo mažiau kontaktų turėtų tarpusavy ir su personalu. Barai, restoranas uždaryti, maistas paruošiamas dėžutėse ir žmonės gali pasiimti, prašomi maitintis kajutėse“, – sakė V.Klumbys.

Kajutės taip pat nėra pilnai užildytos. Tarkime pora gali įsigyti keturvietę kajutę, tad vietos pasiskirsto netolygiai. Dalis kajučių jau anksčiau buvo rezervuotos vilkikų vairuotojų.

Pirmadienio vakarą, anot V.Klumbio, iš Vokietijos atplaukė apie 400 keleivių. Panašus skaičius bus ir šį vakarą.

Iš Švedijos vyksta namo

Lietuviai namo skuba parvykti ir iš Švedijos. Keltuose vietų nėra nei šiandien, nei rytoj. Poryt dar likę keletas laisvų vietų, gausiau jų yra nuo kovo 21 dienos.

„Iš Švedijos plaukioja mažesni keltai, vienas talpina 250, kitas – 320 keleivių“, – sakė V.Klumbys.

Jo žiniomis, kol kas iš keltų į ligoninę dėl įtarimų sergant koronavirusu nugabentiems keleiviams diagnozė nebuvo patvirtinta nė vienam.

Antradienio rytą iš Švedijos kelto nebuvo išvežtas nė vienas keleivis, antradienio vakarą atvykus keltui iš Kylio įtarimų sukėlė du keleiviai.

Pasak Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojo V.Janušonio, iš trijų keltų pastarosiomis dienomis buvo atvežtas 21 keleivis. Nė vienam iš jų koronavirusas nenustatytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius