Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 07

Antrinė migracija: Lietuvoje buvo sulaikyti ir iš Lenkijos grąžinti 465 asmenys

Seimas pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymui pratęsti nepaprastąją padėtį pasienyje, migrantų apgyvendinimo stovyklose ir aplink jas iki sausio 15 dienos VRM siūlė įvesti nepaprastąją padėtį ir pasienyje su Lenkija, tačiau antradienį tokio varianto atsisakyta. 15min portalo videolaidoje „15/15“ jos vedėja Aistė Čiučiurkaitė apie tai kalbėjosi su vidaus reikalų viceministru Vitalijumi Dmitrijevu.

– Viceministre, dar prieš kalbant apie nepaprastąją padėtį, BNS neseniai paskelbė, kad iš Baltarusijos aštuoniais skrydžiais evakuota daugiau kaip 3 tūkst. migrantų iš Irako. Tai naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Bagdado ambasada Maskvoje. Ar galite patvirtinti šią informaciją?

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vitalijus Dmitrijevas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vitalijus Dmitrijevas

Šią minutę turėjau informaciją apie du skrydžius, kalbame apie šią dieną, bet iš tikrųjų apie tokį kiekį informacijos nebuvo, nebent manęs ji nebuvo pasiekusi, šito patvirtinti negaliu, bet du skrydžius tikrai galiu patvirtinti.

VIDEO: Iš Baltarusijos ties Lazdijų rajonu neleistinoje vietoje sieną pereiti bandė 13 suaugusių migrantų grupė

– O tais dviem skrydžiais kiek išskraidinta migrantų?

Aš tikslaus žmonių skaičiaus nepasakysiu, nes vėlgi priklauso ir nuo aviakompanijos, ir nuo konkretaus lėktuvo, bet tai turėtų būti plius minus apie 400 žmonių vienam lėktuve.

– Jeigu tai yra tiesa, ką čia pranešė Bagdado ambasada iš Maskvos, ką rodo tokia situacija, toks skraidinimas atgal į Iraką?

Matyt, visų pirma patvirtina tai, ką mes ir anksčiau kalbėjome apie didelius žmonių skaičius Baltarusijoje. Tai vienas dalykas. Kitas dalykas – tikrai patvirtina mūsų pastangas, kad mes iš tikrųjų viską darėme teisingai ir visos priemonės buvo nukreiptos į mūsų valstybės sienos apsaugą, tą patį darė ir mūsų kaimynė Lenkija, matyt, kažkiek ir latviams teko šitoje vietoje priiminėti sprendimus.

Tai vėlgi galima sakyti, kad visas kompleksas mūsų priemonių, kurias siūlėme, duoda tokį rezultatą. Bet kitas dalykas, (negalime) kalbėti taip tvirtai, aš jau pradžioje minėjau, kad turiu informaciją apie du skrydžius skirtingu laiku. Bet kokiu atveju, kalbėti apie tai būtų drąsiau gavus kažkokius patvirtinimus, kad iš tikrųjų taip vyksta. Nes vėlgi aplinkui migracijos krizė, mes jau matėme tikrai nemažai ir dezinformacijos žinučių, ir informacinių kampanijų, nukreiptų į savo šalies auditoriją, ką darė konkrečiai diktatorius Aliaksandras Lukašenka. Tai bet kokiu atveju reikia pasitikrinti informaciją ir po to, matyt, galėsime komentuoti vienaip arba kitaip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius