Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 27

Antstolė kviečia pokalbio dėl našlaitės globos nesutariančias šeimas ir specialistus

Neįvykus planuotai mažametės našlaitės perdavimo procedūrai Prienų rajone, antstolė Angelė Kvaraciejienė trečiadienį priėmė patvarkymą, kviesdama į bendrą susitikimą suinteresuotas ginčo šalis ir specialistus.
Protestuotojai prie Kedžių namo
Protestuotojai prie Kedžių namo / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Antstolis Seimas

Kaip teigiama asociacijos Lietuvos antstolių rūmų pranešime, priimdama tokį procesinį sprendimą antstolė atsižvelgė į antradienį pateiktas psichologų ir vaiko teisių apsaugos specialistų rekomendacijas, kuriose nurodoma, kad mergaitė priverstinai perduoti nėra paruošta. Specialistų teigimu, rengiantis galutiniam perdavimo procesui būtinas pereinamasis laikotarpis.

Kaip pabrėžia antstolė A.Kvaraciejienė, įsakmi Prienų rajono apylinkės teismo nutartis, kuria buvo pakeista 2009 m. balandžio 9 d. paskelbtos Kauno apygardos teismo nutarties dėl įpareigojimo perduoti mažametę globėjai A.B. vykdymo tvarka, priimta 2010 metų gegužės 13 dieną. Šia nutartimi Prienų rajono apylinkės teismas leido sprendimą vykdantiems asmenims įeiti į asmenų, pas kuriuos perdavimo metu bus mažametė, gyvenamąsias patalpas ir priverstinai perduoti mergaitę globėjai A.B. Dviejų šeimų ginčas dėl mažametės globos tęsiasi jau trečius metus, todėl įvykdyti galutinį teismo sprendimą nepažeidžiant vaiko interesų tampa vis sunkiau.

Į susitikimą kviečiamos mergaitę auginančios ir globos teises turinčios šeimos, Birštono ir Vilniaus vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistai, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnybos atstovai. Per susitikimą šalims bus siūloma aptarti teismo nutarties vykdymo galimybes ir atsižvelgiant į psichologų rekomendacijas apsispręsti dėl tolesnės vykdymo eigos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius