Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 06

Apdovanoti Lietuvos mokslo premijų laureatai

Iškiliausiems mokslininkams įteiktos Lietuvos mokslo premijos. Šiais metais paskirtos septynios premijos humanitarinių ir socialinių, fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srityse. Lietuvos mokslo premijos teikiamos už reikšmingus fundamentinius ir taikomuosius bei eksperimentinės plėtros darbus.
Arūnas Sverdiolas
Arūnas Sverdiolas / 15min.lt/Mažvydo Karaliaus nuotr.

Humanitarinių ir socialinių mokslų srityse mokslo premijos skiriamos Viktorijai Daujotytei-Pakerienei už darbų ciklą „Fenomenologiniai lietuvių literatūros tyrimai (1998–2012)“ bei Arūnui Sverdiolui už darbų ciklą „Hermeneutinė kultūros filosofija (2002–2012)“.

Fizinių mokslų srities premijas pelno Pavelas Bogdanovičius, Gediminas Gaigalas ir Alicija Kupliauskienė už darbų ciklą „Atomo teorijos metodų plėtra ir taikymai (1998–2012)“ bei Eugenijus Butkus ir Sigitas Tumkevičius už darbų ciklą „Naujų karbociklinių ir heterociklinių organinių medžiagų sintezės metodų kūrimas, struktūros, savybių tyrimai ir taikymas (1998–2012)“.

Biomedicinos ir žemės ūkio mokslų srityse pripažinimo sulaukė Aurelija Žvirblienė už darbų ciklą „Naujų antikūnų kūrimas, tyrimai ir taikymas imunodiagnostikai (1998–2012)“.

Apdovanojimą taip pat pelnė taikomosios mokslinės veiklos darbas – Algimanto Petro Matusevičiaus, Antano Stankevičiaus, Arūnas Rupšio ir Vytauto Špakausko darbų ciklas „Veterinarinių preparatų kūrimas, jų ikiklinikinis-klinikinis ištyrimas ir gamybos įteisinimas“.

Technologijos mokslų srityje apdovanojamas Gintaris Kaklauskas už darbų ciklą „Inovatyvūs armuoto betono kompozito fizikinio modeliavimo būdai ir jų taikymas skaitiniuose projektavimo metoduose (1998–2012)“.

Lietuvos mokslo premijas įsteigė Vyriausybė, jas konkurso būdu skiria Lietuvos mokslo premijų komisija. Premijos dydis – 101 400 litų. Į Lietuvos mokslo premijas gali pretenduoti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje aktyviai dirbantys mokslininkai. Šiemet premijų konkursui iš viso buvo pasiūlyta 27 mokslo darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius