-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 02 13

Apeliacinis teismas atmetė E.Masiulio skundą dėl arešto pinigams pratęsimo

Lietuvos Apeliacinis teismas trečiadienį atmetė politinės korupcijos byloje teisiamo Eligijaus Masiulio gynėjo skundą dėl daugiau nei 242 tūkst. eurų arešto pratęsimo. Aukštesnės instancijos teismas paliko galioti Vilniaus apygardos teismo sausio 16 dienos nutartį, kuria dar trims mėnesiams pratęsiamas laikinas nuosavybės teisių apribojimas į kratos metu rastas ir paimtas lėšas, BNS informavo Apeliacinio teismo atstovė Vilma Budėnienė.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Klausimas dėl šių per kratą paimtų lėšų grąžinimo teismuose spręstas jau ne kartą. Įvairių instancijų teismai yra pasisakę, kad politinės korupcijos byloje teisiamam buvusiam Seimo nariui pinigai negali būti grąžinti. Pasak teismų, nėra pagrindo teigti, kad laikinas nuosavybės teisių apribojimas taikomas neproporcingai ilgai.

E.Masiuliui nėra pavykę atgauti ir iš sutuoktinės piniginės paimtų 800 eurų bei iš jo piniginės – 690 eurų, 130 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų, 1600 JAV dolerių. Buvęs politikas sako, kad pastarieji pinigai buvo skirti į JAV planuotai kelionei.

Didelės sumos rastos per kratas kaltinimų korupcija sulaukusio politiko namuose ir automobilyje Vilniuje.

Prokurorai teigia, kad buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis davė 106 tūkst. eurų kyšį E.Masiuliui už koncernui naudingų sprendimų priėmimą Seime.

Abu kaltinamieji tikina, kad pas E.Masiulį rasti pinigai – 90 tūkst. eurų – buvo R.Kurlianskio paskola.

Bylos duomenimis, per kratas pas E.Masiulį rasta 242,4 tūkst. eurų, 130 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų ir 1,6 tūkst. JAV dolerių.

E.Masiulis yra sakęs, kad dalis šių lėšų priklauso kitiems asmenims ir buvo skirtos investuoti į nekilnojamąjį turtą ar yra jo šeimos pinigai. Taip pat jis teigė, kad nėra duomenų, jog lėšos būtų gautos nusikalstamu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius