Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 05

Aplinkos apsaugos departamentas įpareigojo bendrovę „Klaipėdos vanduo“ nutraukti taršą

Aplinkos apsaugos departamentas pranešė įpareigojęs bendrovę „Klaipėdos vanduo“ stabdyti taršą. Kitą savaitę planuojama dar patikrinimų ir tyrimų.
Antradenio vakarą mariose žvejai pamatė drumzliną vandenį.
Antradenio vakarą mariose žvejai pamatė drumzliną vandenį. / Michailo Andrijanovo nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas gavo bendrovės „Klaipėdos vanduo“ pateiktą medžiagą ir ją prijungė prie ketvirtadienį gautų Aplinkos apsaugos agentūros pateiktų tyrimų rezultatų bei kitą savaitę planuojamų papildomų patikrinimų ir tyrimų. Neplaniniai patikrinimai nestabdomi.

„Įmonės pateiktą versiją tirsime kaip ir ankstesnes šios įmonės ir kitų subjektų viešai išsakytas versijas. Mūsų tikslas – nustatyti tikrąjį pažeidėją. Tik priminsiu, kad įmonė įpareigota nutraukti taršą“, – pažymėjo Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Ramunė Lukaševičienė.

Primename, kad apie taršą Kuršių mariose AAD informaciją gavo antradienį apie 16 val. Į įvykio vietą iš karto nuvyko aplinkosaugininkai. Buvo iškviesta Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija, paimti Kuršių marių vandens ir paviršinių nuotekų mėginiai taršai nustatyti.

Ketvirtadienį Aplinkos apsaugos agentūra paskelbė pirminius tyrimų rezultatus. Iš tirtų mėginių nustatyta, kad į aplinką išleidžiamose paviršinėse nuotekose yra aukšta bendrojo azoto, bendrojo fosforo ir suspenduotų (skendinčių) medžiagų koncentracija. Ji kelis kartus viršijo didžiausią leistiną ribinę vertę nuotekų išleidimui į aplinką.

Galutiniai visų tirtų parametrų tyrimų rezultatai iš Aplinkos apsaugos agentūros bus gauti iki vasario 11 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius