Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 31 /14:37

Į aplinkos ministres teikiama teisingumo viceministrė, LSDDP narė Irma Gudžiūnaitė

Premjeras Saulius Skvernelis aplinkos ministre pasirinko teisininkę, teisingumo viceministrę, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) narę Irmą Gudžiūnaitę.
Į aplinkos ministres teikiama teisingumo viceministrė, LSDDP narė Irma Gudžiūnaitė
Į aplinkos ministres teikiama teisingumo viceministrė, LSDDP narė Irma Gudžiūnaitė / 15min nuotr.

30-ies I.Gudžiūnaitė teisingumo viceministre dirba nuo pernai birželio. Prieš tai ji buvo teisingumo atašė Lietuvos atstovybėje Europos Sąjungoje.

„Tai jaunas, profesionalus, veržlus žmogus. Teisinis išsilavinimas, tarptautinė patirtis, žinios, įgytos einant viceministrės pareigas, leidžia tikėtis, kad I.Gudžiūnaitė sėkmingai spręs itin svarbius ir aktualius klausimus, patenkančius į Aplinkos ministerijos atsakomybės sritį“, – teigė S.Skvernelis.

I.Gudžiūnaitė teikimo nekomentuoja

Gavusi premjero teikimą, aplinkos ministrę turėtų paskirti prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Irma Gudžiūnaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Irma Gudžiūnaitė

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė BNS ketvirtadienį patvirtino, kad premjero teikimas yra gautas, šiuo metu vykdoma kandidatės į aplinkos ministres patikra.

Pati I.Gudžiūnaitė BNS teigė norinti susilaikyti nuo komentarų iki prezidentės sprendimo. Ji BNS patvirtino, kad yra LSDDP narė.

„Tai yra premjero pasirinkimas. Laukiame prezidentės sprendimo. Esu partijos narė, bet, matyt, paskyrimas su partija nesusijęs“, – teigė kandidatė į ministres.

Iš Radviliškio kilusi I.Gudžiūnaitė yra įgijusi teisės magistro laipsnį Vilniaus universitete, po studijų iškart pradėjo karjerą Teisingumo ministerijoje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Elvinas Jankevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Elvinas Jankevičius

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius I.Gudžiūnaitę apibūdina kaip gabią, sprendimus sudėtingose situacijose greitai randančia teisininkę. Jo nuomone, tai, jog kandidatė neturi patirties dirbant aplinkos apsaugos srityje, gali būti ir privalumas.

„Nėra dirbusi, bet visame pasaulyje yra įprasta rotacija – iš vieno departamento į kitą, kai jie yra nesusiję. Tad tai gal net ir privalumas“, – BNS tikino ministras.

2014-aisiais teigė didelį dėmesį skirianti merginų drąsinimui

2014-aisiais eidama teisėsaugos atašė teisingumo klausimams Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje pareigas I.Gudžiūnaitė teigė, kad šios pareigos – siekiamybė.

„Nors garsiai to ir neįvardindama, jau kurį laiką sistemingai siekiau tarptautinės darbo aplinkos, o dabartiniu savo darbu tiesiog mėgaujuosi: esu apsupta daugiakultūrės aplinkos, susiduriu su kasdieniais iššūkiais ir vis naujomis situacijomis, kuriose sprendimai labai priklauso nuo gebėjimo bendrauti, ir jaučiuosi kaip žuvis vandenyje. Tad taip, galiu sakyti, kad dabar dirbamas darbas buvo siekiamybė“, – portalui Tv3.lt sakė ji.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr. Aplinkos ministerija
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr. Aplinkos ministerija

Tąkart I.Gudžiūnaitė tikino, kad Seimo nare tapti nenorėtų ir labiau linktų „prie vykdomosios valdžios ar nevyriausybinių organizacijų, o gal vieną dieną ir verslo, bet būtinai susijusio su socialinio teisingumo stiprinimu“.

Atsakydama į klausimą, kam skiria laiką, be darbo ir karjeros, į aplinkos ministres teikiama kandidatė tuomet sakė, kad knygų skaitymui, saviugdai, projektų organizavimui, kelionėms.

Vieni draugai sako, kad esu nepagydoma darboholikė.

„O kokią mane mato draugai ir artimieji? Vieni draugai sako, kad esu nepagydoma darboholikė. Kiti džiaugiasi mano organizuojamais vakarėliais. Treti nekantrauja susitikti, kad galėtų išsipasakoti savo gyvenimo stulpelius. Bet aš esu ypač laiminga, kad aplinkui mane toks didelis būrys žmonių (ir, beje, tokių skirtingų ir įdomių), kuriuos drąsiai vadinu draugais“, – pridūrė ji.

I.Gudžiūnaitė 2014-aisiais pažymėjo, kad formuluodamos savo tikslus merginos pasižymi ypatingu kuklumu.

„Tad savo veikloje didelį dėmesį skiriu būtent merginų stiprinimui ir drąsinimui. Trumpai tariant, manau, kad norint įgyvendinti savo tikslą, reikalingi du dalykai: pirma, turėti tikslą ir, antra, pasitikėti savimi. Tik tiek“, – Tv3.lt teigė ji.

Turėtų prisiekti vasario 12-ąją

Aplinkos ministro priesaika Seimo posėdžių darbotvarkėje yra numatyta vasario 12-ąją.

Laisva aplinkos ministro vieta Vyriausybėje atsirado po to, kai iš pareigų, argumentuojant būtinybe atsinaujinti, buvo atstatydintas Kęstutis Navickas.

Šiuo metu S.Skvernelio vadovaujamoje Vyriausybėje, dirbusias švietimo, teisingumo ir kultūros ministres pakeitus vyrams, vyrai vadovauja 13 iš 14 ministerijų. Į tai dėmesį atkreipė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius