-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 30

Aplinkosaugininkai dėl Vilniaus rajone rasto plastiko atlieka tyrimą, kreiptasi ir į prokurorus

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) pradėjo tyrimą dėl Vilniaus rajone, Čekiškių kaime, rasto plastiko. Kaip BNS sakė departamento atstovė Ieva Krikštaponytė, aiškinamasi, kokiomis aplinkybėmis plastikas atsidūrė apleistoje fermoje. Pati įmonė, kuriai rastas plastikas priklauso, kol kas komentarų neteikia.
Plastikas fermoje Čekiškių kaime
Plastikas fermoje Čekiškių kaime / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Kaip 15min jau rašė, antradienį Vilniaus rajone, Čekiškių kaime, fermoje, Vilniaus vicemeras konservatorius Valdas Benkunskas su Seimo nare Aiste Gedviliene aptiko kalnus plastiko atliekų. Vicemeras teigė, kad šiuo adresu joks juridinis asmuo nėra gavęs leidimo dirbti su atliekomis, todėl šis plastikas čia atsirado neteisėtai.

VIDEO: Vicemeras V.Benkunskas komentuoja situaciją dėl galimai neteisėtai sandėliuojamų atliekų Vilniaus rajone

Ketvirtadienį A.Gedvilienė pranešė kreipusis į Vilniaus apygardos prokuratūrą dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos ir ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Ji teigia turinti informacijos, jog plastiko atliekos iš Vilniaus mechaninio biologinio apdorojimo gamyklos buvo perduotos kitai bendrovei, o ši bendrovė perdavė plastiko atliekas tvarkymui bendrovei „Countryplast“.

„Tuo pačiu UAB „Countryplast“ galimai išdavė dokumentus, patvirtinančius plastiko atliekų sutvarkymą, tačiau šias plastiko atliekas sandėliavo minėtoje apleistoje fermoje, galimai neturėdama Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimo ir neatlikusi poveikio aplinkai vertinimo“, – teigiama Seimo narės pranešime.

VIDEO: Fermos Vilniaus rajone, kurioje rasti kalnai plastiko, savininkas A.Brižys atsako į žurnalistų klausimus

15min į bendrovę „Countryplast“ dėl komentaro kreipėsi dar antradienį, vos paaiškėjus informacijai apie radinį. Bendrovė antradienio vakarą pažadėjo jį pateikti per 48 valandas: „Šis atvejis yra perdėtai angažuotas, tikrai čia nėra nieko panašaus į nelegalų sąvartyną. Tiesiog vykdoma normalios ūkinės veiklos (nors ir vizualiai nepatrauklios) dalis. Siekiant išvengti neteisingų interpretacijų, ką jau dabar matome žiniasklaidoje, savo poziciją raštu pateiksime artimiausiu metu per 48 val., bendradarbiausime su visomis kompetentingomis institucijomis.“

Ketvirtadienį iki pietų šio komentaro 15min nesulaukė.

Aplinkos apsaugos departamentas vykstant tyrimui neteikia informacijos apie jame figūruojančias bendroves ar galimus jų padarytus pažeidimus.

Pasak aplinkosaugininkų, dėl panašaus atvejo yra vykdomas tyrimas Vilniaus rajone Rudausių kaime, kur sandėlyje laikoma apie 270 tonų atliekų. Šiuo metu tyrimas dar nėra pasibaigęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius