Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 05

Aplinkosaugininkų konfiskuotos neteisėtai laikomos meškos išvežtos į rezervatą Vokietijoje

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnų konfiskuotos neteisėtai laikomos dvi rudosios meškos išvežtos į meškų ir vilkų rezervatą Švarcvalde, Vokietijoje, pirmadienį pranešė departamentas.
Aplinkosaugininkų konfiskuotos neteisėtai laikomos meškos išvežtos į rezervatą Vokietijoje
Aplinkosaugininkų konfiskuotos neteisėtai laikomos meškos išvežtos į rezervatą Vokietijoje / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Temos: 1 Meška

Pasak pranešimo, meškos konfiskuotos iš neteisėtai gyvūnus laikiusio Raubonių parko. Kaip nustatėp pareigūnai, meškos parke buvo laikomos ir eksponuojamos nesilaikant teisės aktų reikalavimų ir neturint privalomų dokumentų.

Meškų pervežimo operacijoje kartu su AAD pareigūnais dalyvavo specialistai iš Alternatyvaus vilkų ir lokių rezervato Švarcvalde, Lietuvos zoologijos sodo, Gyvūnų globėjų asociacijos, Gyvūnų teisių ir apsaugos organizacijos ir Valstybinės miškų urėdijos Telšių regioninio padalinio. Jos į Vokietiją išvežtos lapkričio 30 dieną.

„Itin svarbu, kad meškos rezervate turės puikias gyvenimo sąlygas ir galimybę gyventi kaip laukinėje gamtoje. Gyvūnai galės laisvai judėti net septynių hektarų miško teritorijoje“, – pranešime cituojama Gamtos išteklių kontrolės skyriaus vedėja Jolita Matulevičienė.

Pasak jos, meškų ir vilkų rezervatą Vokietijoje meškų patelės pasiekė gruodžio 2 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius